Guvizi cu sos picant

de vero_closca in Peste, 18 Mai 2010 | 7297 vizualizari

 

ne place mult pescuitul! si ,in zona noastra cel mai usor se prind guvizii. desi sunt mici, au o carne tare dulce si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 12 guvizi mari
  • o ceapa
  • 1 kg rosii bine coapte
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri ulei+ ulei pt prajit
  • putina faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guvizi cu sos picant:

Guvizii se curata,se spala,se usuca apoi se presara cu sare,piper si cimbru,se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti.


Separat,se toaca ceapa si se pune la calit in cele 2 linguri se ulei. Cand devine sticloasa se adauga rosiile date pe razatoarea mare. Se lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se pun si guvizii prajiti,usturoiul si ardeiul iute tocate fin,sare si piper supa gust. Se lasa sa scada putin apoi se serveste cu verdeata presarata deasupra si mamaliguta!


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Guvizi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Bunica 1

19.05.2010, 22:09

Veraaaaaaa ! Vreau si eu guvizi ! Tot ce este peste este pe sufletul meu, reteta este super !

Bunica 1

19.05.2010, 22:12

M-am mai uitat inca o data de unde esti. Asa da . Iti convine sa faci guvizi !Una ,doua iti bagi mana in balta

vero_closca 1

20.05.2010, 08:57

bunicuta, te astept cu drag la o portie de guvizi! daca vrei...si la o portie de pescuit guvizi! se prind foarte repede si foarte usor!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste la gratar cu porumb, rosii si zucchini