Somn en papillote

de mihaelar63 in Peste, 1 Iun 2016 | 980 vizualizari

 

Pestele pregatit astfel se coace in aburi impreuna cu condimentele si/ sau legumele preferate, bine impachetat in folie de hartie pergament. Este o metoda de preparare sanatoasa. Se poate folosi si la carnea de pasare. Termenul ,,en papillote '' vine din franceza si inseamna in papiota.
Eu am preparat somn proaspat. Ca si condiment vedeta am ales cimbrisor salbatic al carui sezon este chiar acum.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bucati somn proaspat
  • 1 lime
  • 6 fire cimbrisor salbatic
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 ardei iuti mic
  • 2 linguri ulei susan
  • 200 gr cascaval sau mozzarella razuit
  • 1/2 lingurita pudra ghimbir
  • 1/2 lingurita boia ardei afumata
  • sare de Himalaya
  • 1 cutie porumb boabe

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn en papillote:

Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde.


Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia de ardei. Asezati peste somn ardeii, cimbrisorul si usturoiul verde. La sfarsit presarati cascavalul sau mozzarella rase.


Pliati bine si impachetati totul in folia de copt. Daca este nevoie se poate fixa impachetarea cu scobitori. Succesul preparatului depinde de coacerea in aburul propriu. Dati pachetul la cuptor 45 minute. Eu am folosit pentru coacere aparatul Philips Multicooker.


Pestele se poate servi direct a masa, impachetat. La deschidere se pot savura si mirosurile ce se degaja din pachet. Noi am servit ca si garnitura boabe de porumb dulce.



 

TIPS-URI

1

La servire adugati si felii de lime sau lamaie.

2

Se poate servi cu garnitura sau salata preferata.

3

En papillote se poate prepara si carnea de pasare.

4

Ardeii iuti sunt din ghiveci, cultivati de mine extrem de iuti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en papillote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:14

mihaelar63 1

13.06.2016, 23:59

RuxyRux 1

22.06.2016, 23:05

Arata minunat! Si mie imi place mult sa gatesc asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de legume la cuptor, cu vin