"Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 2821 vizualizari

 

" Halaweh gamardin" sau Budinca de caise uscate este un desert specific Ramadanului ( luna de post musulman). Gamardin: caise uscate la soare.
Tot din gamardin se poate face si suc; dupa ce s-a lasat la inmuiat cel putin 2 ore se adauga mai multa apa in blender si se potriveste de zahar.
Se lasa la rece si se obtine o bautura foarte aromata si rocoritoare.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de 400 grame gamardin( folie de caise uscate)  
  • 1 litru de apa fierbinte  
  • 6-8 linguri de zahar tos  
  • 2 linguri amidon  
  • 2 linguri de stafide  
  • nuci, fistic,migdale, seminte de pin( snobar) ,cirese confiate pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate:

Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore.

Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta.

Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga din apa in care s-au inmuiat pana la nivelul de 1 litru de la blender.

Se mixeaza bine si apoi se strecoara intr-o cratita antiaderenta si se pune la fiert la foc potrivit.

Se adauga treptat zaharul; 6-8 linguri, in functie de cat dorim budinca de dulce.

Se amesteca incontinuu , pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba.

Separat se dizolva amidonul cu putina apa rece; se dilueaza adaugand treptat fiertura de caise si se mai fierbe 5 minute sau pana incepe sa se ingroase.

La ultimele clocote se adauga stafidele.

Se pune in boluri individuale sau intr-o tava mai adanca de sticla termorezistenta.

Se orneaza dupa gust cu nuci, fistic,migdale si snobar.

Se pune la frigider.

Se consuma rece.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Halaweh gamardin" - Budinca de caise uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

nico15 1

08.12.2010, 22:49

Miha 5 furculite, prezentare deosebita, sper ca a mai ramas si pentru mine, da??

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 14:36

Multumesc Miuta

Mihaela11_jo 1

09.12.2010, 14:37

Nico pastrez o portie pentru vizita ta in Iordania

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort șah

la 04:46

Ciuperci in stil asiatic

de Ksenya 4

ieri la 17:30

Muschi de vita impletit la cuptor

de Lau 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Salata de fructe cu fistic si dressing de iaurt