Crofne banatene

de MotanLaOale in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 8530 vizualizari

 

Am vazut facute de Criss, am poftit si am facut. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana lapte caldut
  • 30g drojdie
  • 60g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina.


Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios.


Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul.


Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul sau cu forma si se mai lasa la crescut 30 minute.


Se prajesc in baie de ulei incins, la foc mic.


Cand se pun la prajit se pun intai cu partea de deasupra in ulei. (invers de cum au stat la crescut)


Se prajesc pana se rumenesc frumos pe ambele parti.


Se scot pe hartie absorbanta si se presara cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

MotanLaOale 1

04.01.2013, 23:34

Panacris 1

27.01.2013, 17:44

MotanLaOale 1

27.01.2013, 18:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crofne banatene