Crofne banatene

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 3800 vizualizari

 

*reteta de pe blogul Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

 
  • 500 gr faina
  • 1 cana lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa drojdie uscata/ 25 gr drojdie proaspata
  • 60 gr unt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie/ portocala
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min

-Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted

-se adauga untul topit si se framanta pana aluatul il absoarbe pe tot, aluatul gata framantat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul

-dupa ce a crescut suficient, se unge planul de lucru cu ulei, se intinde o foaie cam de 0,8 mm

-se taie cu un pahar, crofnele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa inca 30 min la crescut intr-un loc caldut

-dupa 30 min

-se prajesc in ulei incins,se prajesc neaparat cu partea superioara cu care au stat la crescut sa fie acum in partea de jos, adica se rastoarna :)

-se scot pe hartie absorbanta

-se pudreaza cu zahar pudra

]

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Crofne banatene