Crofne banatene

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 2479 vizualizari

 

*reteta de pe blogul Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

 
  • 500 gr faina
  • 1 cana lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa drojdie uscata/ 25 gr drojdie proaspata
  • 60 gr unt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie/ portocala
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min
-Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted
-se adauga untul topit si se framanta pana aluatul il absoarbe pe tot, aluatul gata framantat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul
-dupa ce a crescut suficient, se unge planul de lucru cu ulei, se intinde o foaie cam de 0,8 mm
-se taie cu un pahar, crofnele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa inca 30 min la crescut intr-un loc caldut
-dupa 30 min
-se prajesc in ulei incins,se prajesc neaparat cu partea superioara cu care au stat la crescut sa fie acum in partea de jos, adica se rastoarna :)
-se scot pe hartie absorbanta
-se pudreaza cu zahar pudra
]

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!