Lamb cake

de Meea in Dulciuri, 2 Oct 2015 | 572 vizualizari

 

La multi ani pentru taticul meu, eroul cu 3 fete !
Tatal meu este acela care a iubit-o si a ales-o pe mama ca sa ne fie datatoare de viata, este acela care ne aduce zambetul pe buze in cele mai grele momente, este acela care ne-a protejat si iubit ca un adevarat erou! Este exemplul meu in dragoste,iertare si fericire:).El este acela care a muncit din toate puterile lui si cateodata si peste limita ca sa ne creasca si sa ne formeze pentru viitorul. Taticul meu iubeste animalele,in special oitele, ceea ce m-a determinat sa ii pregatesc o surpriza draguta pe placul lui. Noi 3, fetele lui, il iubim, il imbratisam si ii dorim binecuvantare cereasca toata viata lui !
P.S. In aceasta zi,cand tatal meu a venit acasa si a vazut tortul si cadoul (in care se afla si un berbecut de plus) am vazut in ochii lui stralucire si bucurie, exact ca la un copilas cand primeste jucarioara lui draga... incomparabile momente!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri de apa
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de faina tip 000
  • jumatate de plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente crema:
  • 300g ciocolata
  • 100ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200g margarina pentru prajituri
  • Ingrediente sirop:
  • 5 linguri zahar
  • o cana de apa
  • esenta de rom
  • Ingrediente gelatina:
  • eu am folosit gelatina de cirese din Germania,dar puteti folosi Tort-gelee rosu
  • Imgrediente decor:
  • 600 ml frisca lichida (depinde de marimea tortului frisca poate sa fie mai putina sau mai multa)
  • 2 plicuri de gelatina
  • 200ml apa rece
  • pasta de zahar roz
  • 2 bomboane mari de ciocolata
  • un alt blat preparat la fel ca mai sus(blatul trebuie sa fie micut,din 3 oua)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamb cake:

Blatul: Incepem cu pregatitul blatului. Batem spuma tare albusurile apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe). Dupa ce s-a format o bezea tare si lucioasa adaugam galbenusurile si mixam in continuare. Separat amestecam faina si praful de copt si il turnam in blat, amestecand usor. Adaugam si vanilia.

Forma de tort (cu pereti detasabili) o tapetam cu ulei si faina sau punem foaie de copt si dam blatul la cuptor pentru aprox. 30-35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit si apoi il taiem in 3.

Crema: Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu frisca lichida. Lasam la racit ciocolata topita si amestecam margarina pentru prajituri (la temperatura camerei) cu zaharul pudra pana se omogenizeaza. Adaugam ciocolata racita peste unt, lingura cu lingura. Lasam crema deoparte.


Siropul: Mie imi plac tare mult torturile insiropate,le ofera o nota de eleganta care ma copleseste. Asadar punem doua linguri de zahar la caramelizat. Apoi adaugam o cana de apa.Atentie la "explozie":)). Punem in continuare restul de zahar si esenta de rom si mai lasam 2-3 minute pe foc, apoi il lasam la racit.


Gelatina si decorul: Gelatina (Tort-gelee rosu) o preparam conform instructionilor de pe ambalaj. Frisca o mixam pana se intareste. Gelatina (pentru frisca) o pregatim si pe ea, conform instruciunilor de pe ambalaj apoi o adaugam peste frisca si lasam sa se inchege putin.Pasta de zahar o framantam in zahar pudra si formam nasucul, gura si urechile (nu am avut pasta de zahar neagra asa ca am improvizat si am afundat-o bine in cacao). Dupa ce am pregatit si blatul micut il taiem sub forme de urechiuse pentru miel si il imbracam in frisca.

Asamblare: Asamblam tortul in forma lui cu pereti detasabili. Primul blat il insiropam apoi adaugam mai mult de jumatate din crema de ciocolata. Restul de crema punem la frigider pentru 5 minute. Punem peste al doilea blat, insiropat desigur si apoi turnam gelatina rosie. Lasam sa se inchege putin, nu de tot, pentru ca urmeaza sa punem crema de ciocolata intarita sub forma de bilute (eram atat de prinsa in treaba incat am uitat sa fac o poza:)) ), pe care le impingem putin in gelatina (vezi poza de mai jos). Deasupra punem si ultimul blat pe care il insiropam mai putin. Imbracam tortul cu un strat subtire de frisca apoi formam cu ajutorul posului forme de carlionti. Punem apoi bilutele de ciocolata (ochii), nasul si gura. Urechile (din blatul micut) le strapungem cu un bat de frigarui mai micut cu care strapungem apoi si tortul mare, urmand ca urechile sa fie asezate aproximativ in linie cu ochii. Haideti ca nu-i asa mare lucru! Lasam la frigider 2-3 ore tortul apoi il savuram cu bucurie! :)

 

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/10/lamb-cake.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamb cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

T I M E A 1

02.10.2015, 22:18

ce dragut

Gherca Daniela 1

03.10.2015, 11:26

frumos tortul!

Andreea Caroline 1

18.10.2015, 16:03

Ce dragut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Medovik