Hamburger pregatit in casa

de Rocsi in Sandvisuri, 20 Ian 2014 | 10287 vizualizari

 

Nu vi se face cateodata pofta de un hamburger? Mie una da, dar sincera sa fiu incerc ca aceasta pofta sa nu fie mai mult de 2-3 ori pe an. In perioada licelului am mancat tare multi hamburgeri, cu multa maioneza, prajiti, destul de nocivi recunosc. Dupa perioada liceului acest lucru a incetat si mancam cam 2-3 pe an. Zilele astea mi-am suflecat eu manecutele, am framantat de chifle, am luat carnita necesara pentru chiftele si de acum incolo cand o sa am pofta o sa imi pregatesc in casa ca sa stiu ce pun in ei si sa ii prepar pe gustul meu. Sunt grozavi si chiar va recomand reteta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifle:
  • 400 gr faina
  • 1/2 cana apa
  • 20 gr drojdie
  • sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • susan
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne de vita
  • 250 gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • 1 lingura mustar Dijon
  • varza verde
  • rosii
  • sos de maioneza
  • ketchup
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger pregatit in casa:

Chiflele:

Incalzim apa sa fie calduta. Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem faina, putina sare, drojdia si amestecam. Turnam uleiul, apoi apa, treptat, pana aluatul devine nelipicios dar usor de modelat. Il acoperim cu un prosop curat, il dam la loc cald si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a stat la dospit il rasturnam pe masa de lucru pe care presaram putina faina. Il impartim in 5 bucati si formam 5 bile. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le mai lasam 10 minute sa dospeasca, apoi batem oul spuma si ungem chiflele. Deasupra presaram putin susan.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 25-30 de minute pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca apoi le acoperim.

Chiftelele:

Curatam ceapa si o taiem pe jumatate. Spalam carnea de vita si de porc, o taiem bucati potrivite si o trecem prin masina de tocat impreuna cu ceapa.
Intr-un bol punem carnea tocata, putin patrunjel verde tocat, oul, mustarul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu mana pana obtinem o compozitie omogena.

Ungem o tigaie grill cu putin ulei, formam chiftele cam cat o palma si le punem la copt. Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou. Din aceasta compozitie am obtinut 5 chiftele.

Varza o spalam, o taiem fidelute si o frecam cu putina sare, iar rosiile le taiem rondele. Taiem chiflele pe jumatate, punem cate o chiftea, 2 felii de rosie, putina varza, sos de maioneza si ketchup deasupra.

Se servesc calzi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger pregatit in casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Hamburger