Hamsii prajite

de Rocsi in Peste, 23 Iun 2017 | 480 vizualizari

 

O reteta atat de simpla, de rapida, dar este clar pentru iubitorii de peste. Eu care nu iubesc pestele si nu il consum, am cam strambat din nas cand i-am pregatit si toata ziua a trebuit sa aeresesc bucataria si sa aprind betisoare parfumate, dar am fost multumita ca am facut pofta sotului.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr hamsii proaspete
  • sare
  • faina alba
  • malai
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamsii prajite:

Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta.

Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si i-am sectionat usor pe mijloc ca sa ii pot curata bine.

Ii spalam cu apa rece, apoi ii punem intr-o sita la scurs. Ii presaram cu sare, ii acoperim si ii dam 20 de minute la frigider.


Pe o farfurie, amestecam malai cu putina faina alba. Tavalim pestisorii prin acest amestec.

Intr-o tigaie, incingem ceva mai mult ulei. Punem hamsiile la prajit, rand pe rand, le rumenim pe ambele parti la foc potrivit.


Le scoatem pe un platou pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a mai absorbi din ulei.

Se servesc calde bineinteles cu mamaliguta, mujdei si un pahar de bere rece sau vin rece.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsii prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

28.06.2017, 21:29

Diana, pai sunt sincera! Multumesc pentru aprecieri!

mihaelar63 1

02.07.2017, 02:08

Bravo , Intelepciune draga Inseamna ca sut privilegiata , dupa supa de varzanu am atat de aerisit )

Rocsi 1

03.07.2017, 20:43

)) Mihaela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Stiuca si legume in vin alb