Macrou in vasul de lut

de epurasha2bb in Peste, 10 Dec 2010 | 2326 vizualizari

 

pt.Deea facut cu Teo

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti Macrou
  • 1 farfurie adanca plina cu ardei colorati tocati cubulete
  • 1 firicel de praz
  • 4 cartofi
  • 1 farfurie de spanac oparit in apa cu sare
  • 60 g unt
  • rasnita Kotnayi piper cu lamaie
  • sare
  • pt.decor
  • lamaie si lime,
  • marar verde,
  • sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in vasul de lut:

Vasul de lut se scufunda 10 minute in apa rece, apoi se scurge si se zvanta putin. Spanacul proaspat se spala bine sub jet de pa rece, apoi se opareste in apa cu sare. Se aseaza spanacul pe fundul vasului de lut.Se rasneste peste el sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.


Pestii se spala, se curata de intestine, iar se spala, se indeparteaza capul si se despica bine pe mijloc. Se umplu cu ardeii cubulete si cu bucatele de unt, se rasneste sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.Se leaga cu bentite de praz si se mai rasneste peste ei piper cu lamaie.


Cartofii se spala si se curata de coaja sau daca sunt noi nu e nevoie sa indepartati coaja Se introduce pe mijloc unealta de scos cotorul de mar si se indeparteaza apoi jumatate de cartof.Se obtin astfel ciupercute.Se aseaza ciupercutele din cartofi alaturi de peste pe patul de spanac. Asezam alaturi mici firicele de marar. Se da la cuptor acoperit sa se coaca si dupa 30 de minute indepartam capacul si mai lasam iar la foc mediu pana se rumenste pestele.


Peste ciupercute picuram sos de rosii si cascaval.Scoatem si servim cald cu lime si lamaie alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in vasul de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

epurasha2bb 1

14.12.2010, 12:17

multumesc frumos Bunica!

Lily_Musat 1

12.01.2011, 14:34

O sa incerc reteta ta, este foarte ingenioasa... Multumesc pentru mesajele tale, si ca m-ai lamurit cu galbenii. Te admir foarte mult pentru retetele tale. Felicitari

epurasha2bb 1

12.01.2011, 15:01

multumesc Lily!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
File de macrou la gratar cu varza de Bruxelles