Hencleș, adică niște cozonac săsesc

de Ade200 in Dulciuri, 3 Ian 2014 | 9374 vizualizari

 

No, pe la sași, la nunți și sărbători se făceau niște "lichii" sau henclesch, henklich, cine mai știe cum le zice...

 

INGREDIENTE

  • Aluat de cozonac:
  • 1 kg de făină
  • 4 ouă
  • 500 ml de lapte
  • 100 g de unt
  • 250 g de zahăr
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • coaja de lămâie
  • vanilie
  • sare
  • Crema:
  • 6 ouă
  • 500 ml de smântână (aproximativ)
  • zahăr după gust
  • zahăr vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hencleș, adică niște cozonac săsesc:

Se face aluatul de cozonac, amestecând drojdia uscată cu făina (lăsati așa vreo 15 minute). Frecați ouăle cu zahăr și sare, adăugați laptele cald și mirodeniile, apoi turnați peste făină și frământați. Untul topit, călduț, se adaugă mai spre sfârșit și se tot împătură. Frământați bine aluatul și-l lăsați acoperit la cald cam o oră, să-și dubleze volumul.


Din cantitatea asta ies cam 3 tăvi.


Se întinde foaie subțire aluatul si se pune în tăvi de prăjitură, nu de cozonac,unse cu unsoare.


Crema: se bat toate împreună, se pun pe deasupra aluatului și se presară zahăr.


Se coc în cuptor preîncălzit pâna se aurește pe deasupra(30-40 minute).

 

TIPS-URI

1

Unii pun stafide sau alte fructe, apoi crema.

2

Soacra mea punea și griș fiert :1 pahar de griș la 2 pahare de lapte, zahăr si arome, apoi răcit. se întinde grișul pe aluat, apoi crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hencleș, adică niște cozonac săsesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

03.01.2014, 12:21

bun

merisor 1

03.01.2014, 15:53

Cred ca-i tare bun!

Andreea Caroline 1

03.01.2014, 18:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Cozonaci fara framantare