Hrean la borcan

de mirela0911 in Salate, 1 Dec 2016 | 776 vizualizari

 

Noua ne place tare mult hreanul, inclusiv copiilor. Langa slanina, jumeri sau chiar o friptura, nu lipseste hreanul. Unii dintre voi poate il faceti altfel, eu insa il fac in asa fel incat sa-l poata manca si copiii, altfel am reclamatii! :D :))

 

INGREDIENTE

  • radacina de hrean
  • 800 ml apa
  • 150-200 ml otet
  • 1 lg rasa de sare
  • 4-5 lg zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean la borcan:

Partea cea mai grea este datul pe razatoare a hreanului. Trebuie sa va inarmati bine cu batiste, geamul deschis si la treaba.


Se spala radacinile de hrean (daca sunt pline de pamant), se curata de coaja, apoi se spala din nou. Se scurg, se lasa sa se zvante putin, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mici.:D Se poate face pauza din cand in cand, pentru ca este foarte tare si se va plange la greu.


Intr-un bol, se pune apa, sarea, zaharul si otetul. Cantitatile pot diferi in functie de gusturi. Eu le-am dat cu aproximatie, pentru ca gustam mereu si mai adaugam cate putin, ba din una, ba din alta. Trebuie sa rezulte o solutie pe gustul vostru.


Se umplu borcanele cu hreanul razalit, indesand bine, apoi se toarna solutia cate putin pana ajunge la gura borcanului. Se capacesc si se depoziteaza in frigider. Odata deschis borcanul, daca se consuma in timp mai indelungat, isi pierde din tarie. Dar este ok si asa, nu are nimic.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cantitate exacta de hrean nu am, mi-au iesit 4 borcane de 380 g.

2

Pentru solutie (apa, zahar, sare, otet), cantitatile pot diferi in functie de gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

merisor 1

02.12.2016, 09:30

Bun si folositor!

noiinbucatarie 1

05.12.2016, 16:16

Noi la ciorba il folosim

kytz 1

10.12.2016, 16:23

Nu lipseste nici din camara noastra!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine