Hribi cu usturoi si mamaliguta

de Oana in Mancaruri de post, 16 Oct 2010 | 19814 vizualizari

 

Te lingi pe botic :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g hribi proaspeti
  • o lingura cu unt
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi cu usturoi si mamaliguta:

Ciupercile se spala bine sub jet de apa, se taie cuburi mari si se dau intr-un clocot. Se scurg bine de apa si se clatesc cu apa rece.

Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga usturoi zdrobit bine si se amesteca 1 minut, se adauga ciupercile scurse si se lasa la inabusit cu capac maxim 10 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Ciupercile isi vor lasa zeama si cand scade se opreste focul. La final se presara patrunjelul tocat si se servesc cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Se poate adauga peste hribi si o lingura cu smantana si vor avea un sos alb delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ionix 1

16.10.2010, 16:25

mie mi-au zis rudele bai, scump Bucurestiul asta ma mult la tara si-mi fac o ferma... si-mi fac piata pe bucataras

lilik 1

16.10.2010, 16:49

m-am lins pe botic,am lasat f si am plekt

Oana 1

17.10.2010, 09:31

Multumesc Lilik! Ionix

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume