Humus cu ceapa caramelizata

de Tuxedo in Mancaruri de post, 24 Mai 2013 | 3685 vizualizari

 

Humusul este o pasta facuta din boabe fierte de naut, ulei, pasta de susan , lamaie si usturoi, provenit din Orientul Mijlociu, din tarile arabe, care acum a devenit popular in intreaga lume.
Humusul a devenit preferatul nostru de cand am ajuns in Canada (nu ca nu as fi mancat si in Romania :))),dar aici mi s-a parut mult mai bun) am cumparat de cateva ori si de multa vreme nu lipseste pe masa noastra la micul dejun. Dar pentru ca am vrut sa fac si un humus “home made” am decis sa incerc aceasta reteta si mi-a iesit super delicios. Bineinteles ca sunt mai maulte feluri de humus, cu usturoi copt, cu masline si ulei de masline, cu ardei iute, tot felul, dupa preferinte, cel putin asa il gasesc eu aici!
Preferatul nostru este cel cu ceapa caramelizata asa ca poftiti reteta :-)

 

INGREDIENTE

  • - o conserava naut (600 gr)
  • - 1-2 catei usturoi
  • - o ceapa medie
  • - sucul de la jumatate de lamaie (sau o lamaie, depinde de gusturi)
  • - sare
  • - 100 ml ulei
  • - 2 linguri tahini (pasta de susan)
  • - boia pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu ceapa caramelizata:

Scurgem nautul si oprim o cana de zeama pentru a-l mai dilua cand il mixam


Punem nautul in robotul de bucatarie si il mixam pana cand devine ca o pasta


Adaugam sarea, uleiul, usturoiul pisat si pasta de susan si amestecam bine apoi gustam de sare


Adaugam si zeama de la o jumatate de lamaie si potrivim de gust, daca mai trebuie, mai adaugam.


Adaugam putin lichid din conserva si amestecam pana cand obtinem consistenta dorita.


Calim o ceapa in cateva linguri de ulei si o lasam sa se caramelizeze putin dupa care punem in robot peste naut o parte din ea mixam bine si lasam putin pentru ornat.


Rasturnam humusul intr-un castronel si ornam cu ceapa ramasa si cu putina boia dulce


O sa ziceti ca seamana cu fasolea batuta! seamana dar la gust este diferit, chiar mai bun! Puteti sa renuntati la ceapa, eu il mai fac si simplu si este extraordinar de bun.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate renunta la ceapa caramelizata si se poate aduga usturoi copt

2

neaparat se foloseste pasta de susan, aceasta ii confera gustul deosebit (deosebit fata de fasolea batuta)

3

Se poate folosi ulei de masline, si pasta de masline, dar acesta va fi alta reteta ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Mihaela11_jo 1

25.05.2013, 00:53

Delicios
In tarile arabe se presara si cu seminte de pin("snobar" prajite in ulei de masline, cu carne prajita,etc.
Sunt foarte multe variante ale acestei paste de naut si toate foarte bune

Tuxedo 1

26.05.2013, 15:18

da Mihaela ai dreptate, uitasem de semintele de pin, aici sunt exagerat de scumpe....bun in orice fel!

Bya Ralu 1

27.05.2013, 22:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Un altfel de humus