Humus reteta

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 7 Sep 2010 | 9541 vizualizari

 

 Humus reteta

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 250g naut boabe uscat
  • 2 linguri pasta de susan-tahina
  • 1 ½ lamai-zeama
  • 150ml ulei de masline extra virgin
  • sare dupa gust
  • boia de ardei dulce sau iute pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta:

Humus reteta

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult mai cremoase.Este cam migalos,dar merita efortul..Sau il puteti curata de coji si dupa ce a fiert.In acest caz,dupa ce a fiert,se lasa la racit,apoi se pune in apa rece si se freaca boabele intre palme,cojile se ridica la suprafata apei,si se scot).

Apoi se pune la fiert in apa cu sare in oala sub presiune.Fierbe mult mai repede si isi pastreaza si toate calitatile,. Dupa ce fierbe cam 1 ora, strecurati nautul, dar pastrati o ceasca din apa in care a fiert. Apoi puneti boabele de naut in robotul de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina si consistent.Apoi adaugati pasta de susan si omogenizati bine.

Încorporaţi apoi  uleiul treptat, în cantităţi nu prea mari. Apoi zeama de lămîie, până la nivelul de acreală pe care-l consideraţi potrivit. Începeţi cu zeama de la o lămîie, amestecaţi bine, gustaţi, adăugaţi dacă mai aveţi nevoie şi tot aşa,apoi potriviti de sare in functie de gust.Daca vi se pare prea consistent,subtiati cu zeama pastrata.Cand il serviti decorati cu boia dulce sau iute in functie de gust.Se poate adauga si putina carne de vita sau oaie,tocata marunt si calita in putin ulei,sau muguri de pin. Eu am ales avariantă cu carne. Am pus carnea taiata marunt la călit în foarte puţin ulei de măsline, am amestecat şi am aşteptat să-şi schimbe culoarea.

Serviti alaturi de lipie Libaneza.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

silvi0ara 1

08.09.2010, 11:58

Cun sa nu,va astept la o portie.

adry88 1

10.05.2011, 15:38

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Humus reteta