Iahnie de fasole

de JulyCris in Mancaruri de post, 6 Mar 2014 | 3341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 5-6 cepe
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1 morcov
  • ulei pt calit ceapa
  • o capatana usturoi
  • sare,delikat
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole:

Fasolea se alege de impuritati,se spala bine si se lasa in apa(ideal ar fi peste noapte ca sa se umfle bine,fierbe mai repede.) Daca nu,merge facuta si pe loc. :) Se acopera cu apa si se pune pe foc. Se lasa sa dea cateva clocote,apoi se schimba apa. Repetati procedeul de 3 ori.(eu asa fac,nici asta nu e obligatoriu.)Ultima data,umplem cratita cu apa si lasam sa fiarba fasolea.Morcovul l-am pus intreg la fiert cu fasolea. Adaugam sare sau delikat. Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.Lasam sa scada apa foarte bine.Cand fasolea e fiarta foarte bine,o pasam cu instrumentul pt piure. Deasupra se pune ceapa calita pe care o facem asa:

Curatam,spalam si taiem ceapa marunt.Incingem uleiul in tigaie,adaugam ceapa si lasam sa se caleasca pana devine aurie.Adaugam pasta de tomate si mai lasam pe foc 10 minute. Curatam usturoiul si-l maruntim bine sau il pisam si il unem peste ceapa. Toata compozitia o punem peste fasole. Adaugam patrunjel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura cu pere

ieri la 18:46

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1465 puncte

Rocsi

1023 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

- Andreea -

524 puncte

mihaelar63

515 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu salata de ardei copti