Iahnie de fasole cu afumatura

de kamy in Mancaruri cu carne, 2 Mar 2011 | 4343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.fasole boabe
  • 2 cepe mari
  • 3 cartofi potriviti
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 2 frunze dafin
  • carne afumata
  • carnati afumati
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura:

Fasolea am spalat-o bine si am pus-o la inmuiat in apa rece,de seara.


Carnea afumata(eu am avut pulpa)am taiat-o cubulete si am fiert-o 10-15 min.


Intr-o cratita,in 3-4 linguri ulei am pus ceapa si carnatul la calit,dupa care am adaugat carnea afumata(eu am mai avut si un carnat ff uscat)le-am mai calit putin,am scos carnatul pe care l-am pus la prajit cu ceapa ,am pus o lingura de boia dulce si am adaugat apa fierbinte peste carne,lasand sa fiarba pana s-a inmuiat.


Cand carnea a fost aproape fiarta,am pus fasolea,cartofii curatati si carnatul taiat feli,am mai adaugat apa(sa fie cu 2 degete peste fasole),am pus 2 frunze de dafin,o lingura de pasta de rosii,condiment pentru mancaruri cu fasole si am lasat sa fiarba la foc mic.


Cand fasolea s-a fiert,scoatem pe o farfurie cartofii si ii zdrobim bine cu o furculita dupa care ii adaugam inapoi in mancare,mai punem 2-3 linguri de pasta de rosii,punem sare,piper dupa gust ,mai lasam sa dea in cateva clocote,dupa care stingem focul.


Am pus peste patrunjel verde si am mancat cu castraveti murati.


Pofta buna!!!!


 

TIPS-URI

1

Rolul cartofilor e sa lege mai bine iahnia...dar asta depinde de gusturi...noua nu ne place ...apatoasa

2

Dupa ce opriti focul,pescuiti frunzele de dafin si aruncati-le

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

kamy 1

04.03.2011, 12:49

medi....te servesc cu drag

kamy 1

04.03.2011, 12:49

carla....si pe tine

kamy 1

04.03.2011, 12:50

mena....hai ca esti aproape

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan... Tipic romanesc, sau nu e chiar asa... :-)