Budinca de cartofi cu carne tocata si multe legume

de merisor in Mancaruri cu carne, 30 Oct 2012 | 5942 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o musaca de cartofi, dar am constatat ca erau foarte putini, 4 la numar si a trebuit sa improvizez cu tot ce am gasit prin frigider si camara.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potrivit de mari
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 4 catei usturoi
  • ulei
  • gogosari murati
  • 350 gr carne tocata
  • 150 gr cascaval afumat de la Delaco
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • marar
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 25 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu carne tocata si multe legume:

Cartofii curatati, spalati si feliati i-am pus la fiert in apa cu putina sare. I-am lasat doar cateva minute dupa ce au atins punctul de fierbere.

Ceapa am tocat-o marunt, la fel usturoiul, ciupercile scurse si le-am pus la inabusit in putin ulei si apa, apoi am adaugat morcovul taiat felii si carnea tocata. Am asezonat cu condimentele si am lasat pe foc pana s-a patruns bine carnea.

Intr-o forma detasabila unsa cu putin unt am asezat cartofii scursi de apa, iar peste ei am ras cascavalul afumat, apoi am asezat compozitia cu carnea tocata, peste care am pus gogosari murati taiati julien si felii de rosii.

Am dat vasul la cuptor pentru 15 minute, apoi am scos si am pus deasupra ouale amestecate cu smantana, putina sare si marar tocat. Am mai lasat la cuptor cateva minute pana s-a format o crusta.

Am servit alaturi de muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu carne tocata si multe legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Ubulika 1

31.10.2012, 20:44

Zamfira 1

10.11.2012, 18:04

arata fantastic,,,un joc de culori...si cred ca e f.f.f. buna

Bya Ralu 1

04.12.2012, 13:41

super delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V