Iahnie de fasole cu cârnați

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Dec 2013 | 732 vizualizari

 

O mâncare sățioasă și savurată de toți românii, cu mic cu mare din țară și de peste hotare! ;)

 

INGREDIENTE

  • fasole uscată albă boabe cca. 500 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 1 bucată,
  • păstâtnac 1/2 bucată,
  • țelină rădăcină 1 felie,
  • ardei kapia verde 1 bucată,
  • sare iodată,
  • cimbru,
  • foiae de dafin,
  • cârnat proaspăt afumat 1 fir, cca. 300 g,
  • bulion Panacris 200 ml
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu cârnați:

Fasolea se pune la umflat în apă rece, cca. 3 ore. În criză de timp, fasolea se pune la fiert în oala subpresiune, împreună cu zarzavaturile curățate, tocate mărunt, cârnatul tăitat bucățele și cca. 3000 ml apă rece, lăsându-se la fiert cca. 60 de minute de când începe să fluiere oala. Apoi se lasă să scadă presiunea din oală, până ce se poate deschide capacul, apoi se adaugă bulionul, se asezonează cu foaia de dafin, cimbrul, sare și se mai lasă la fiert cca. 20 de minute. Se servește cu mămăligă sau pâine și murături e sezon;) Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu cârnați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Panacris 1

02.12.2013, 15:14

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași dragi!

laura_n 1

03.12.2013, 16:26

arata de mori aici de pofta ))

babi5 1

28.11.2014, 11:28

Pai asa da

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34