Varza clujeana

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 15 Oct 2010 | 3388 vizualizari

 

de trei ani, de cand sunt aici, nu am facut niciodata, ca sotul nu o prea agreeaza...de, e moldovean!!!hahaha! dar nu de aceea, cica a mancat prea multa in armata....

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • 3-400 g carne tocata
  • 2-3 maini de orez
  • 2 foi de dafin
  • 0 ceapa
  • 1 ardei
  • 2  lg bulion gros
  • o cana suc de rosii
  • 2-3 rosii intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza clujeana:

varza se taie marunt, se presara cu sare si piper si se freaca putin. se lasa 10 min sa se inmoaie.


intr-o cratita se prajeste putin ceapa si ardeiul tocate marunt, apoi se adauga carnea, se omogenizeaza f bine si se adauga orezul peste. se mai pune 2 lg de bulion gros si foile de dafin si se ia de pe foc.


se ia un vas termorezistent si se asaza un rand de varza, scursa bine de apa, se asaza peste rosiile taiate cubulete sau felii, se pune jumatate din amestecul de carne. se pune restul de varza si apoi restul de carne, se toarna peste o cana de bulion si se da la cuptorul incins la 200 , potrivindu-se caldura sa vina din ambele sensuri. se lasa cam o ora, mai portivindu-se pe parcurs, daca este necesar de apa.


la masa se poate servi cu smantana( mie asa-mi place...sotul nici aici nu voteaza cu mine...:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza clujeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

adasev12 1

17.10.2010, 18:34

lilik....

tanyapatap 1

12.12.2010, 18:09

adasev12 1

14.12.2010, 09:02

mersi tanya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnati