Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 30 Ian 2014 | 18484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fasole boabe (uscata)
  • o legatura de marar proaspat
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • o bucata de praz
  • 2 cepe mari
  • un morcov
  • 50 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 100 ml bulion/suc de rosii
  • optional pentru servit: carnati de casa prajiti si muraturi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi:

Punem fasolea de cu seara intr-un vas cu apa si o lasam pana a doua zi. Astfel se hidrateaza si fierbe mult mai repede. Inlocuim apa si o punem la fiert pana ce da in clocot. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte si nu rece, pentru a nu opri fierberea. Cantitatea de apa depinde de cat de legata doriti sa fie iahnia. Personal, o prefer mai zemoasa. Intre timp, tocam ceapa, prazul, morcovul si ardeii si le punem la calit in cei 50 ml de ulei. Cand legumele devin translucide, adaugam bulionul/sucul de rosii si le mai lasam la foc potrivit cam 5 minute, dupa care le adaugam peste fasole. Fierbem pana ce are aspect legat. Dupa ce luam iahnia de fasole de pe foc adaugam mararul tocat marunt. O servim cu muraturi alaturi si cu o portie de carnati de casa, prajiti in prealabil. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati de casa si muraturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu sunca afumata