Iahnie de fasole cu pipote de pui

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 5 Apr 2020 | 562 vizualizari

 

Nu e prima data cand reinventam reteta de iahnie de fasole-de la ciolan de porc si alte afumaturi, la carne de pui. Sotul meu a vazut undeva o reteta cu pipote si am adaptat-o la propriul nostru stil si gust. Iahnia asta e cu legume multe si o servim alaturi de orez.

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii fasole in conserva
  • 400 -500 gr pipote de pui
  • 1 bucata carnat afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2-3 rosii din conserva
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 1/2 varza (daca e mai mica -sau un sfert
  • ulei de masline, dafin, 2 cuisoare,putin praf de chimen
  • sare, piper, boia iute
  • usturoi
  • sos iute
  • 1/4 pahar vin alb
  • Orez pentru pilaf.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu pipote de pui:

Spalam pipotele si le taiem daca sunt mai mari;


Intr-o cratita cu capac punem la calit ceapa tocata marunt si aduaga usturoi, dafin, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt. Adugam boiaua si pasta de rosii, carnatul taiat rondele si pipotele. Le calim cateva minute si turnam putin vin alb. Lasam sa fiarba la foc mare pana scade vinul si apoi turnam inca putina apa. Condimentam cu sare, piper, punem 2 cuisoare, atentie ca da un gust puternic, nu abuzati si praf de chimen-tot putin. Daca va place iute, puneti un sos iute de chili; si lasati sa fiarba la foc mediu, adaugand apa din cand in cand.


Cand pipotele sunt aproape fierte (dupa cca 40 minute), adaugam fasolea din conserva scursa si spalata. Eu am avut rosie, dar e buna oricare. SI apoi varza taiata mai gros. Lasam sa fiarba inca cca 20 minute pana varza si restul sunt moi. Daca serviti cu orez, e bine sa ramana mai mult sos.


E delicios alaturi de un orez simplu, alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Adi 1

06.04.2020, 18:00

Panacris 1

06.04.2020, 18:24

Rocsi 1

11.04.2020, 20:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri cu crema de vanilie
  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec