Iahnie de fasole (de post)

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 18 Mar 2011 | 7386 vizualizari

 

Si mancarea de post poate avea un gust minunat! Reteta e de la mama mea scumpa, care mi-a demonstrat de nenumarate ori asta :)

 

INGREDIENTE

  • 500gr fasole alba boabe
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 sfert de telina
  • pasta de ardei gras
  • sare (cu grija, daca folositi pasta de ardei)
  • cimbru
  • 2 frunza de dafin
  • 3 lg faina
  • 5-6 lg bulion
  • ulei pentru calit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole (de post):

Fasolea se spala bine si se pune la muiat in apa domoala pentru cel putin 2 ore.


Taiem o ceapa in sferturi, telina in cuburi maricele, iar morcovul rondele. Fasolea muiata se pune la fiert in apa domoala. Dupa ce clocoteste cateva minute, schimbam apa cu alta domoala si adaugam legumele si o frunza de dafin si putina sare.


Intre timp, taiem cealalta ceapa solzisori, iar morcovul si telina cat mai marunt.


Cand fasolea a fiert, o scurgem de apa, dar nu aruncam apa. Intr-un alt vas punem la calit in putin ulei ceapa, iar cand s-a muiat putin adaugam morcovul si telina. Le lasam sa se caleasca putin, punem si pasta de ardei, apoi adaugam apa de la fasole si fierbem bine legumele. Cand morcovul s-a muiat, adaugam fasolea si frunza de dafin si acoperim cu apa domoala.


Mai lasam sa clocoteasca putin (punem cimbrul), timp in care pregatim sosul din faina si bulion. Sosul se adauga in fir subtire amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase.


La sfarsit mai potrivim gustul cu sare, daca mai e nevoie.

 

TIPS-URI

1

Pasta de ardei e facuta din ardei gras rosu dat pe masina si sare multa pentru conservare; se poate inlocui cu ardei proaspat, dar atunci trebuie mai multa sare in reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MIUTA 1

20.03.2011, 20:12

Vai ce imi place,maine fac si eu

Anamaria7 1

20.03.2011, 23:30

mersiii! chiar ca e asa de buuuunaaa

MVMih 1

28.03.2011, 19:42

Arata tare apetisant si trebuie sa fie la gust cel putin pe masura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole rosie