Icre Arici

de housy in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2010 | 4158 vizualizari

 

Intodeauna ornez asa icrele, in memoria bunicului meu care facea asta mereu, bucatar fiind de meserie

 

INGREDIENTE

  • 3-4 linguri cu icre (pastrate in borcan la frigider cu sare)
  • 4 linguri cu gris
  • 12-15 linguri cu apa
  • zeama de lamaie (1/2 lamaie)
  • putin piper alb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre Arici:

- se fierbe grisul pana se ingroasa

- se da la racit

- apoi se mixeaza grisul cu icrele, adaugand pe parcurs si zeama de lamaie

- pentru a deveni mai albe is mai spumoase, se poate adauga putina apa RECE in timp ce mixati

PENTRU ORNAT:

- un cutit cu lama lata

- 5-7 masline negre mari, pe care le taiati felii 

- 4 boabe de piper negru

- 2 fasii inguste de gogosar (murat sau nu)

- dati forma ariciului (ca-n poza)

- infigeti feliutele de masline  (preucm tepii ariciului)

- puneti ochisorii, boticul si codita din boabele de piper

- gogosarul pentru a diferentia capul de restul trupului

                                                                        Ideal pentru copilasi ! !

 

 

TIPS-URI

1

nu adaugati sare, icrele sunt suficient de sarate

RETETA IN IMAGINI

Icre Arici-0
Icre Arici-1
Icre Arici-2
Icre Arici-3
Icre Arici-4

COMENTARII (9)

mihaelar63

mihaelar63 1

27.06.2010, 22:45

felicitari , ai avut de la cine invata , am si eu niste icre proaspete , ulei nu pui deloc ?

Laly

Laly 1

27.06.2010, 23:14

Ce dragut ariciul tau.Cred ca este domestic,daca sta asa cuminte la tine pe farfurie

housy

housy 1

03.07.2010, 21:19

ups....ba da.....pun si ulei....l-am uitat in reteta.....chiar parea cam usoara grisul cu icrele se freaca cu ulei...k la maioneza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!