Icre Arici

de housy in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2010 | 5284 vizualizari

 

Intodeauna ornez asa icrele, in memoria bunicului meu care facea asta mereu, bucatar fiind de meserie

 

INGREDIENTE

  • 3-4 linguri cu icre (pastrate in borcan la frigider cu sare)
  • 4 linguri cu gris
  • 12-15 linguri cu apa
  • zeama de lamaie (1/2 lamaie)
  • putin piper alb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre Arici:

- se fierbe grisul pana se ingroasa


- se da la racit


- apoi se mixeaza grisul cu icrele, adaugand pe parcurs si zeama de lamaie


- pentru a deveni mai albe is mai spumoase, se poate adauga putina apa RECE in timp ce mixati


PENTRU ORNAT:


- un cutit cu lama lata


- 5-7 masline negre mari, pe care le taiati felii


- 4 boabe de piper negru


- 2 fasii inguste de gogosar (murat sau nu)


- dati forma ariciului (ca-n poza)


- infigeti feliutele de masline (preucm tepii ariciului)


- puneti ochisorii, boticul si codita din boabele de piper


- gogosarul pentru a diferentia capul de restul trupului


Ideal pentru copilasi ! !


 

TIPS-URI

1

nu adaugati sare, icrele sunt suficient de sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre Arici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

27.06.2010, 22:45

felicitari , ai avut de la cine invata , am si eu niste icre proaspete , ulei nu pui deloc ?

Laly 1

27.06.2010, 23:14

Ce dragut ariciul tau.Cred ca este domestic,daca sta asa cuminte la tine pe farfurie

housy 1

03.07.2010, 21:19

ups....ba da.....pun si ulei....l-am uitat in reteta.....chiar parea cam usoara grisul cu icrele se freaca cu ulei...k la maioneza

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu sos