Ied cu legume- la tuci

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 16 Feb 2016 | 727 vizualizari

 

  La ceas de seara pentru cina am pregatit o pulpita de ied la  vasul de fonta . Iedul fiind tanar si carnea frageda intr-o ora si jumatate carnea se desprindea de pe os .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa ied-2 kg
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 1 morcov mare
  • 2 tije telina
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amestec rozmarin , cimbru , chily uscate
  • 1 pahar pulpa rosii-Cirio
  • 1 bucatica -cat o cutiuta de chibrituri de slanina afumata - optional
  • 100 ml ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied cu legume- la tuci:


  1. Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi .

  2. Legumele se curata si se spala .

  3. Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza .

  4. Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de fonta .

  5. Se pune ulei in vasul de fonta si se prajeste iedul pe ambele parti pana face o usoara crusta .

  6. Se aduga ceapa, prazul si morcovul . Se lasa sa se caleasca usor .

  7. Deasupra pulpei se toarna pulpa de rosii si apa cat sa o acopere .

  8. Sararti si adugati telina , foile de dafin ,slaninuta si condimentele .

  9. Acoperiti cu capac si fierbeti timp de o ora .

  10. Dupa o ora se indeparteaza capacul si se mai lasa aproximativ 30 min . pana cand lichidul incepe sa scada .

  11. Din cand in cand intorceti pulpa de pe o parte pe alta .

  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  13. Serviti pulpa de ied insotita de garnitura si salata potrivita .

  14. Din motive bine intemeiate noi am servit fara garnitura dar cu salata de sfecla rosie cu mult hrean .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied cu legume- la tuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 09:35

Stefania1964 1

17.02.2016, 14:06

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:25

apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza calita