Ied cu legume- la tuci

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 16 Feb 2016 | 981 vizualizari

 

  La ceas de seara pentru cina am pregatit o pulpita de ied la  vasul de fonta . Iedul fiind tanar si carnea frageda intr-o ora si jumatate carnea se desprindea de pe os .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa ied-2 kg
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 1 morcov mare
  • 2 tije telina
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amestec rozmarin , cimbru , chily uscate
  • 1 pahar pulpa rosii-Cirio
  • 1 bucatica -cat o cutiuta de chibrituri de slanina afumata - optional
  • 100 ml ulei masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied cu legume- la tuci:


  1. Pulpa de ied se spala bine si se curata de grasimi .

  2. Legumele se curata si se spala .

  3. Ceapa se taie pestisori , prazul rondele ,telina se feliaza .

  4. Morcovii se taie bucati mai mari . In general legumele se taie mai grosier , mai rustic , ele vor fierbe foarte bine in vasul de fonta .

  5. Se pune ulei in vasul de fonta si se prajeste iedul pe ambele parti pana face o usoara crusta .

  6. Se aduga ceapa, prazul si morcovul . Se lasa sa se caleasca usor .

  7. Deasupra pulpei se toarna pulpa de rosii si apa cat sa o acopere .

  8. Sararti si adugati telina , foile de dafin ,slaninuta si condimentele .

  9. Acoperiti cu capac si fierbeti timp de o ora .

  10. Dupa o ora se indeparteaza capacul si se mai lasa aproximativ 30 min . pana cand lichidul incepe sa scada .

  11. Din cand in cand intorceti pulpa de pe o parte pe alta .

  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .

  13. Serviti pulpa de ied insotita de garnitura si salata potrivita .

  14. Din motive bine intemeiate noi am servit fara garnitura dar cu salata de sfecla rosie cu mult hrean .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied cu legume- la tuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 09:35

Stefania1964 1

17.02.2016, 14:06

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:25

apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnaciori la cuptor