Iepure bbq cu tzatziki

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2014 | 1975 vizualizari

 

Cineva ar putea să creadă că avem o fermă de iepuri pe aici, dar adevărul e că nu ne bucurăm de delicatesa asta foarte des. Fie că provine de la o fermă sau din raftul unui supermarket, e clar că nu e pe gustul tuturor şi trebuie să ne străduim. Aici avem o reţetă destinată celor care nu s-au hotărât încă să încerce; astfel preparat, probabil că poţi mânca şi crocodil (încă nu ne-am întâlnit!)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpe de iepure, cu os
  • 2 fire de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura de miere diluată cu două linguri de apă
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • Sare marină, piper
  • Pentru sosul tzatziki:
  • 1 castravete verde (mic)
  • 2 castraveciori muraţi (cornişoni)
  • 1 căţel de usturoi
  • O lingură de ulei măsline
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingura mărar tocat
  • Sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure bbq cu tzatziki:

1. Pulpele se spală şi se scurg de apă.

2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră.

3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de simplu): zdrobiţi usturoiul, tăiaţi castraveciorii şi castravetele în cubuleţe, amestecaţi cu restul ingredientelor şi lăsaţi-l la rece.

4. Scoatem iepurele din marinada şi îl aşezăm pe un grătar încins. Se frige pe ambele părţi câte 5 minute, apoi se unge cu miere şi se mută în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. E bine să îl întoarceţi de minim două ori şi să îl stropiţi cu sosul Worchestershire.


Cine vrea, poate folosi un sos suplimentar bbq, cum se găseşte prin magazine.

Revenind la iepurele nostru, înainte să îl serviţi, lăsaţi-l puţin să se odihnească, la cald.

Se aşază la masă cu sosul tzatziki şi, dacă tot am amestecat culturile, mămăligă.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure bbq cu tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lia_ 1

01.03.2014, 07:20

mancam mult in copilarie pt. ca tata si bunicul erau vanatori pasionati dar numai in vin sau ciulama, cu tzatziki este ceva nou pt mine

simonacallas 1

01.03.2014, 15:24

Tzatziki si mamaliga - curat amestec de culturi In alta ordine de idei, reteta e fantastica si mi-am propus sa o reproduc cu prima ocazie de gratar la iarba verde, care va fi in curand

Rocsi 1

01.03.2014, 19:36

Ce fain!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice