Iepure bbq cu tzatziki

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 28 Feb 2014 | 2942 vizualizari

 

Cineva ar putea să creadă că avem o fermă de iepuri pe aici, dar adevărul e că nu ne bucurăm de delicatesa asta foarte des. Fie că provine de la o fermă sau din raftul unui supermarket, e clar că nu e pe gustul tuturor şi trebuie să ne străduim. Aici avem o reţetă destinată celor care nu s-au hotărât încă să încerce; astfel preparat, probabil că poţi mânca şi crocodil (încă nu ne-am întâlnit!)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pulpe de iepure, cu os
  • 2 fire de rozmarin
  • 1 foaie de dafin
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura de miere diluată cu două linguri de apă
  • 1 lingura sos Worchestershire
  • Sare marină, piper
  • Pentru sosul tzatziki:
  • 1 castravete verde (mic)
  • 2 castraveciori muraţi (cornişoni)
  • 1 căţel de usturoi
  • O lingură de ulei măsline
  • 4 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingura mărar tocat
  • Sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure bbq cu tzatziki:

1. Pulpele se spală şi se scurg de apă.

2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră.

3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de simplu): zdrobiţi usturoiul, tăiaţi castraveciorii şi castravetele în cubuleţe, amestecaţi cu restul ingredientelor şi lăsaţi-l la rece.

4. Scoatem iepurele din marinada şi îl aşezăm pe un grătar încins. Se frige pe ambele părţi câte 5 minute, apoi se unge cu miere şi se mută în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. E bine să îl întoarceţi de minim două ori şi să îl stropiţi cu sosul Worchestershire.


Cine vrea, poate folosi un sos suplimentar bbq, cum se găseşte prin magazine.

Revenind la iepurele nostru, înainte să îl serviţi, lăsaţi-l puţin să se odihnească, la cald.

Se aşază la masă cu sosul tzatziki şi, dacă tot am amestecat culturile, mămăligă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure bbq cu tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Lia_ 1

01.03.2014, 07:20

mancam mult in copilarie pt. ca tata si bunicul erau vanatori pasionati dar numai in vin sau ciulama, cu tzatziki este ceva nou pt mine

simonacallas 1

01.03.2014, 15:24

Tzatziki si mamaliga - curat amestec de culturi In alta ordine de idei, reteta e fantastica si mi-am propus sa o reproduc cu prima ocazie de gratar la iarba verde, care va fi in curand

Rocsi 1

01.03.2014, 19:36

Ce fain!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu ciuperci in sos cremos
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

RETETA RECOMANDATA
Mâncare rece de iepure cu măsline