Iepure cu bacon si gutuie

de elucubratiiculinare in Iepure, 27 Apr 2018 | 3766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane iepure
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g bacon cubulețe
  • 1 gutuie
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 crenguțe cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apă
  • 200 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri frunze de pătrunjel
  • 1/4 linguriță fulgi chilli
  • zeama de la 1/2 lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu bacon si gutuie:

Condimentăm copanele de iepure cu sare și piper.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.

Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de măsline.
Gătim iepurele câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate și se păstrează la cald.
În aceeași oală adăugăm baconul și gătim 5-7 minute.

Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.

Gutuia, se curăță de coajă și cotor, apoi se taie cubulețe.
Adăugăm ceapa, usturoiul și gutuia.
Gătim 12-15 minute, amestecând ocazional.
Adăugăm cimbru, dafin, apa și vinul.
Adăugăm iepurele, acoperim cu capac și dăm la cuptor pentru 45-50 minute.

Se scoate oala, se adaugă smântâna lichidă și se dă din nou la cuptor pentru alte 15 minute.

Într-un castron amestecăm frunzele de pătrunjel tocate mărunt cu fulgii de chilli și zeama de lămâie.

Se adaugă acest amestec deasupra în momentul servirii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu bacon si gutuie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coniglio al forno -iepure la cuptor