Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

de Panacris in Iepure, 27 Apr 2020 | 2994 vizualizari

 

Friptura mea preferată! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g,
  • Cartof dulce 3 bucăți,
  • Lămâie 2 bucați,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Rozmarin verde 2 crenguțe,
  • Busuioc proaspăt 2 crenguțe,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Usturoi 1 bulb/căpățână,
  • Piept de porc cu usturoi cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin:

Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce.

Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm.

Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie rondele.

Usturoiul se curăță, apoi se presează.

Kaiser-ul/piept-ul de porc cu usturoi și firele de cimbru se taie bucățele.

Într-o tavă termorezistentă și încăpătoare se așează iepurele, asezonat, în burtă se pun câteva felii de lămie, usturoi și kaiser/piept de porc cu usturoi.

Cartofii se pun de jur împrejurul iepurelui, se adaugă restul de kaiser/piept de porc cu usturoi, usturoi și lămâie, se presară crenguțele de rozmarin, busuiocul, se adaugă vinul, apoi se acoperă friptura cu capac, sau folie de aluminiu, și se dă la gătit cca. 120 minute la 200 grade. Apoi se descoperă, se mai completează cu puțin vin, dacă mai e nevoie și se lasă la rumenit, pe fiecare parte, câte 5 minute, la 200 g.

Friptura se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia, acompaniată de cartofi dulci și Kaiser-ul/piept-ul de porc din tavă.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de iepure