Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

de Panacris in Iepure, 27 Apr 2020 | 970 vizualizari

 

Friptura mea preferată! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g,
  • Cartof dulce 3 bucăți,
  • Lămâie 2 bucați,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Rozmarin verde 2 crenguțe,
  • Busuioc proaspăt 2 crenguțe,
  • Vin alb demisec cca. 500 ml,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Usturoi 1 bulb/căpățână,
  • Piept de porc cu usturoi cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin:

Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce.


Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm.


Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie rondele.


Usturoiul se curăță, apoi se presează.


Kaiser-ul/piept-ul de porc cu usturoi și firele de cimbru se taie bucățele.


Într-o tavă termorezistentă și încăpătoare se așează iepurele, asezonat, în burtă se pun câteva felii de lămie, usturoi și kaiser/piept de porc cu usturoi.


Cartofii se pun de jur împrejurul iepurelui, se adaugă restul de kaiser/piept de porc cu usturoi, usturoi și lămâie, se presară crenguțele de rozmarin, busuiocul, se adaugă vinul, apoi se acoperă friptura cu capac, sau folie de aluminiu, și se dă la gătit cca. 120 minute la 200 grade. Apoi se descoperă, se mai completează cu puțin vin, dacă mai e nevoie și se lasă la rumenit, pe fiecare parte, câte 5 minute, la 200 g.


Friptura se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia, acompaniată de cartofi dulci și Kaiser-ul/piept-ul de porc din tavă.



Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

28.04.2020, 09:52

Tabita _ 1

28.04.2020, 16:34

dantes 1

02.05.2020, 10:04

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

9915 puncte

katty

4891 puncte

Rocsi

4318 puncte

mihaelar63

3090 puncte

mirela0911

2581 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure in vas roman