Inima cu ciuperci si fettuccine

de mihaelar63 in Iepure, 6 Mar 2017 | 2940 vizualizari

 

O inimioara de iepure se dorea gatita. Cu ajutorul ei, am pregatit o cina gustoasa si bogata. Drept garnitura, am avut ciuperci shiitake si paste fettuccine. Aceste paste sunt populare in bucataria romana si toscana. Denumirea vine de la cuvantul fettuce care inseamna panglica. 

 

INGREDIENTE

  • 1 inima iepure (300 gr)
  • 300 gr fettuccine
  • 200 gr frunze rucola
  • 100 gr branza burduf untoasa
  • 4 ciuperci shiitake
  • 2 felii sunca (50 gr)
  • 1 mana frunze valeriana
  • 6 rosii cherry
  • sare roz cu fulgi de chilli (la rasnita)
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima cu ciuperci si fettuccine:

  1. Inima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea.
  2. Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa 4 minute, se scurg intr-o sita.
  3. Intr-o tigaie non aderenta, se pune o lingura de ulei si se incalzesc pastele impreuna cu branza de burduf, pana aceasta se topeste.
  4. Adaugati frunzele de rucola si amestecati.
  5. Intr-o alta tigaie, se pun feliile de sunca, impreuna cu ciupercile shiitake feliate si se prajesc usor 1-2  minute, pana ciupercile incep sa se inmoaie.
  6. Pentru prepararea ciupercilor, nu a fost nevoie sa pun ulei, sunca a eliberat putina grasime care a fost suficienta.
  7. Se scot pe farfurie ciupercile cu sunca si, in aceeasi tigaie, se prajesc usor feliile de inima pe ambele parti.
  8. Pentru ca inima a fost foarte cruda, a fost nevoie sa se traga la tigaie doar pana a inceput sa-si schimbe culoarea.
  9. Am sarat  si condimentat inima, cu rasnita cu sare de Himalaya si fulgi chilli.
  10. Sarati inima doar dupa prajire, pentru a evita sa se intareasca.
  11. Am preparat o mica salata din frunze verzi de valeriana cu rosii si zeama de lamaie.
  12. Se asaza frumos feliile de inima, fettuccinele cu rucola, ciupercile si salata.

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Rucola am dorit sa o folosesc la salata. Din neatentie am spalat-o cu apa prea calda. Am decis sa o adaug la paste.

2

Sarati inima doar dupa prajire, pentru a evita sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima cu ciuperci si fettuccine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

07.03.2017, 20:52

Cate chestii interesante gatesti! Chiar daca eu nu mananc orice, apreciez enorm cat de diversificat gatesti! Bravo Mihaela draga!

miki_a 1

07.03.2017, 23:58

Ce meniu bogat și consistent!

kytz 1

10.03.2017, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa