Iepure cu vegetale si smantana

de Panacris in Iepure, 4 Apr 2016 | 740 vizualizari

 

No, inițial am vrut un gulyas sau paprika din carne de iepure, până la urmă am obținut un hybrid :D, tare și tare bun. Lecturați rețeta, luați-vă inima în dinți, strângeți tot din dinți și mai ales din ochi, preparați rețeta, gândindu-vă că e pui sau curcan, apoi savurați ;) Sigur vă veți reconsidera ideea asupra preparatele din carne de iepure ;) Spor și poftă bună!  

 

INGREDIENTE

  • Iepure 1 bucată întreagă (fără cap:D), cca. 1200 g,
  • Praz 1 tijă,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Morcovi baby cca. 200 g,
  • Leurdă 1 legătură,
  • Pătrunjel verde 1 legătură,
  • Sare de mare cu rozmarin,
  • busuioc și cimbru 1 lingură,
  • Piper roșu, alb și negru cca. ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri,
  • Foi de dafin 2 bucați,
  • Smântână de gătit cca. 200 ml,
  • Amidon din porumb 3 linguri,
  • Pastă de roșii 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu vegetale si smantana:

Iepurele se spală, apoi se porționează. Recunosc, că m-a folosit tot de noul ajutor din familia Zmeilor, Crock-Pot-ul botezat Alin;), Dar voi vă puteți folosi de cuptorul din dotare ;) Se curăță legumele, apoi se mărunțesc. Într-un vas termorezistent se pun bucățile de iepure, se adaugă prazul rondele, ardeiul kapia rondele, leurda și pătrunjelul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin se completează cu apă și se lasă la gătit, cca. 60 de minute, la foc mic în cuptor, la HIGH la Croc-kPot. Amidonul se dezleagă, adică se amestecă, cu pasta de roșii și smântâna lichidă, până ce se obține un lichid omogen, apoi se adaugă peste carnea de iepure, lăsându-se la gătit cca. 15 minute, în cuptor și 30 de minute la CrockPot ;) Acest fel de mâncare principal se servește ca atare sau ideal cu pasteeee ;) Așa l-am ”păpat” mereu acasă, în copilărie ;) Sățios, savuros și fără colesterol :D ;)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu vegetale si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Geanina87 1

05.04.2016, 11:47

anca_rm 1

05.04.2016, 11:49

imi plec retetele tale cu iepure , tare gustos

Panacris 1

05.04.2016, 13:24

Multumesc Anca Aș găti mai des, dar e cam scump Ne răsfățăm și dnoi din când în când.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kouneli psito- friptura greceasca de iepure