Pulpa de iepure de vanat in vin alb

de Sylvia in Iepure, 29 Ian 2015 | 2063 vizualizari

 

Carnea de iepure salbatic, de vanat, este cu totul alat poveste decat carnea de iepure de casa, culoarea este rosie intens, fibra este complet diferita, mai ferma, cu alta textura care necesita cu totul alt stil de tratare termica.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de iepure de vanat
  • 350 ml vin alb
  • 500 ml fond/supa de pui
  • 2-3 morcovi mai mari
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • o lingura sos concentrat de rosii
  • putina faina
  • putin ulei masline
  • o lingura de miere
  • o lingura medie de mustar
  • un fir mare de rozmarin
  • dafin
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de iepure de vanat in vin alb:

Carnea de iepure de vanat are cu totul alta structura, culoare, fermitate decat iepurele de crescatorie, este o carne care trebuie tratata termic mult timp la foc mediu, mijotata pe indelete ca sa scoata din ea adevarata aroma.


Marinarea carnii de vanat este foarte importanta, sfatul meu este sa ii acordati un ragaz de 12 ore intr-o marinada facuta din vin alb, putin ulei de masline, sare, piper, dafin, rozmarin.


Dupa ce am lasat carnea la marinat o noapte in frigider, se rumeneste putin intr-o tigaie cu putin ulei in care punem dafinul si rozmarinul ca sa le eliberam aroma. este o tehnica necesara la orice carne mijotata apoi indelung, asa obtinem o crusta crocanta si mai important mentinem carnea suculenta la interior. O data rumenita bine, se adauga legumele taiate mari ( ceapa si morcovii ) se rumensc putin si se pudreaza cu putina faina, se deglaseaza cu vin alb ( demi-dulce) , apoi se adauga fondul/supa de pui , o lingura de concentrat de rosii, o lingura medie de mustar, usturoiul, ierburile armate si se trece la cuptor.


Daca un iepure de casa se face in aproximativ 45 de minute pentru cel de vanat sunt necesare minim o ora si jumate pana la 2 ore. Eu l-am lasat 2 ore la 180 de grade, ultimele 15 minute faca capac , intr-un vas de lut, din cand in cand am udat carnea cu suscul din tava ca sa ii sporeasca aroma. La final am pensulat carnea cu putina miere pentru luciu si aroma si am udat-o bine cu sos .


Merge excelent cu orice garnitura neutra gen paste, cartofi, orez, eu am servit friptura cu un piure de cartofi aromatizat cu mustar boabe ca se combine bine cu aromele intense din sos. Va doresc pofta buna si spor la treaba, este genul de reteta care nu necesita mult timp si merge de minune la o masa mai mare unde toata lumea de infrupta pe saturate :) .

 

TIPS-URI

1

lasati carne ala marinat macar 12 ore

2

carnea se rumeneste impreuna de a fi pusa la cuptor

3

in ultimele minute se pensuleaza cu putina miere pentru luciu si gust , se potriveste de minune cu sosul plin de arome si morovii caramelizati

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de iepure de vanat in vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MOKUSKA 1

29.01.2015, 14:54

da....ceva special, de la speciala Silvia

mirela0911 1

29.01.2015, 18:44

Cat de bine arata si ce gustoasa trebuie sa fie!

Rocsi 1

29.01.2015, 20:26

Bravo fata talentata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor