Iepure la cuptor aromat cu ierburi

de Alexandru29 in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2013 | 6264 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 kg. cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 mere
  • 100 ml. ulei masline
  • 5 catei usturoi
  • 3 foi dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor aromat cu ierburi:

Se amesteca sarea,piperul,rozmarinul,oregano,cimbru,curry si boiaua de ardei dulce dupa care se imparte compozitia in doua jumatati.

Se ia jumatate din compozitie si se amesteca cu uleiul,usturoiul cateii intregi si foile de dafin, dupa care se pune amestecul peste iepurele pus intr-o tava care se baga la cuptorul preincalzit la 210 grade celsius timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute adaugam cartofii taiati fasii groase pe lung,morcovii taiati rondele si merele taiate in 4, peste care adaugam cealalta jumatate de condimente uscate si se stropeste totul cu putin ulei de masline, se pune o folie de aluminiu peste si se baga iar la cuptor tot pentru 30 de minute, dupa care se ia folia de aluminiu si se mai lasa 20 de min.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor aromat cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Alexandru29 1

11.04.2013, 01:11

Multumesc, incearca si iepure vezi daca o sa-ti placa

diaconta 1

11.04.2013, 09:14

Pai as incerca,da' n-am iepure))

Alexandru29 1

11.04.2013, 18:08

Pai acus vine pastele si vine iepurasu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel