Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata

de Rahela Velicu in Pui, 18 Aug 2018 | 1716 vizualizari

 

" Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete medii
  • 1 pulpa de pui/ 1 piept
  • 5-6 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • 4 felii branza de burduf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata:

Decupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam pentru ca il vom folosi la sos. Eu am folosit doar jumatate din el la sos.


Pulpa de pui o fierbem separat, apoi o tocam cubulete mici.


Rosiile le dam pe razatoare, iar ceapa si areii le tocam cubulete.


Punem intr-o tigaie rosiile date pe razatoare impreuna cu ceapa, ardeiul, carnea tocata si jumatate din cantitatea de vanata. Le lasam sa fiarba pret de 10-13 minute pana cand incepe sa se ingroase sosul.


Potrivim de sare, adaugam si piper, busuioc si patrunjel verde la final.


Umplem vinetele cu aceasta compozitie, punem deasupra lor felii de rosii si felii de branza de burduf.


Adaugam 1 cana de apa in tava si dam vinetele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 40-45 de minute.

TIPS-URI

1

Neaparat vintele trebuie oparite in apa cu sare, apa rezultata va avea culoarea verde-maronie.

2

Puteti adauga fie carne tocata de porc, fie carne de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rahela Velicu 1

19.08.2018, 22:39

Panacris 1

04.06.2019, 13:10

Rahela Velicu 1

04.06.2019, 14:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu pui si pate de ficat
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite