Pui condimentat Jerk (Jamaica)

de Catalina L in Pui, 15 Aug 2019 | 1362 vizualizari

 

Va propun o reteta clasica jamaicana de pui picant. Puiul este marinat si prajit la gratar sau gatit la cuptor.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/pui-condiimentat-jerk-jamaica.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele de pui si 6 aripioare

Pentru marinata de condimente jerk:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 lingura zeama de lime (lamaie verde)
  • 2 lingurite de pudra de ceapa
  • 1 lingura de zahar de trestie
  • 2 prafuri de cuisoare
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita de pudra de ghimbir
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita de pudra de usturoi sau 1 bun catel zdrobit
  • boia iute de ardei/piment dupa gust
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • cimbru uscat
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui condimentat Jerk (Jamaica):


Pregatiti marinata amestecand toate ingredientele intr-un castron.


Ungeti bine carnea de pui cu marinata si puneti-o intr-un vas pentru cuptor.


Acoperiti cu film alimentar si dati la rece 2-3 ore sau lasati o noapte.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Indepartati folia alimentara si dati la cuptor timp de 20 de minute.


Intoarceti carnea si coaceti inca 15 minute la 200°C de data aceasta .


Este gata!


Serviti cu salata, cartofi prajiti etc.


Baiatului meu i-a placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui condimentat Jerk (Jamaica)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.08.2019, 19:09

Imi imaginez cat de gustoase au iesit! Si ce rumene!

mirela0911 1

18.08.2019, 18:29

Imi place condimentat bine!

dantes 1

23.08.2019, 10:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă trandafir cu mere

de Ancutsa 6

ieri la 23:44

Papanași

pe 20.10 la 21:39

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

pe 20.10 la 20:03

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si sos de rosii