Impletita cu dovleac

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2016 | 4438 vizualizari

 

Noi suntem mari fani ai dovleacului si am facut multe cu el. Foarte bune toatele.

 

INGREDIENTE

  • 400g aluat foietaj
  • 1 kg dovleac placintar
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletita cu dovleac:

Aluatul se lasa la dezghetat.

Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.

Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.

Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.

Nu se pune apa.

Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.

Cand zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pe masa se pune aluatul pae hartia de copt si se netezeste cu sucitorul.

Se imparte din ochi in trei pe partea lunga si treimile din parti se taie fasii de 1,5-2 cm.

Se pune dovleacul pe fasia din mijloc, netaiata, si se acopera alternativ cu fasiile de pe margine.

Se pune intr-o tava cu hartia de copt cu tot.

Se unge cu galbenusul de ou batut.

Se pune in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Cand este rumenita frumos este gata.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Zaharul se pune dupa gustul fiecaruia, mai mult sau mai putin.

2

Se poate pune la dovleac si scortisoara daca va place, dar ii schimbati gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletita cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pere