Impletita cu dovleac

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2016 | 1806 vizualizari

 

Noi suntem mari fani ai dovleacului si am facut multe cu el. Foarte bune toatele.

 

INGREDIENTE

  • 400g aluat foietaj
  • 1 kg dovleac placintar
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletita cu dovleac:

Aluatul se lasa la dezghetat.


Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.


Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.


Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.


Nu se pune apa.


Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.


Cand zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.


Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Pe masa se pune aluatul pae hartia de copt si se netezeste cu sucitorul.


Se imparte din ochi in trei pe partea lunga si treimile din parti se taie fasii de 1,5-2 cm.


Se pune dovleacul pe fasia din mijloc, netaiata, si se acopera alternativ cu fasiile de pe margine.


Se pune intr-o tava cu hartia de copt cu tot.


Se unge cu galbenusul de ou batut.


Se pune in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.


Cand este rumenita frumos este gata.


Se taie rece si se serveste.


Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Zaharul se pune dupa gustul fiecaruia, mai mult sau mai putin.

2

Se poate pune la dovleac si scortisoara daca va place, dar ii schimbati gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletita cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Catalina L 1

18.11.2016, 19:53

ce harnic esti

MotanLaOale 1

18.11.2016, 20:22

Multumesc

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu mascarpone