Impletita cu migdale

de tarasmariana in Dulciuri, 15 Mai 2014 | 2749 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 20 gr drojdie
  • 1 ou
  • putina sare

Umplutura:

  • 150 gr migdale
  • 75 gr zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura gem de caise
  • putina scortisoara

Sirop:

  • apa
  • zahar
  • lamaie
  • putina esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletita cu migdale:

Se pun toate ingredientele intr-un vas si drojdia dizolvata in lapte cald se framanta bine si se lasa la crescut.

Intre timp preparam umplutura:se macina migdalele,se pun intr-un vas,se adauga toate ingredientele ptr umplutura si se amesteca bine.

Cand aluatul a crescut se mai framanta putin si se intinde cu sucitorul,se adauga umplutura pe pe toata suprafata,se ruleaza si se taie dealungul pe mijloc si se impleteste.Se pune in tava si se mai lasa 10 min. la crescut,apoi se baga la cuptor ptr 50 minute.

Se scoate din cuptor dupa ce sa rumenit,se lasa sa se raceasca putin apoi se face un sirop din apa,zahar si lamaie si putina esenta de rom.

Acest sirop se toarna peste impletita.Se serveste cu lapte cald sau cu ce doriti.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletita cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu stafide