Cornuri bicolore

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 6 Oct 2014 | 6112 vizualizari

 

A venit frigul asa ca am dat drumul la cuptor si am facut aceste minunate cornuri bicolore.Foarte aromate,dulci,pufoase si foarte de efect sunt minunate consumate langa un pahar de lapte cald sau simple,ca desert.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 1 kg faina,
  • 200 gr zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 2 oua,
  • 600 ml lapte,
  • 2 plicuri drojdie uscata,
  • 2 linguri cacao,
  • coaja de portocala,
  • esenta de vanilie.
  • Ingrediente sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri bicolore:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Intr-un bol se pune faina, se face loc la mijloc si se adauga ouale, drojdia, zaharul, uleiul, coaja de portocala si esenta de vanilie. Se adauga laptele caldut si se framanta un aluat legat, elastic, care nu se lipeste de maini. Aluatul rezultat se imparte in doua. O parte din el se framanta cu cacaoa. Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa ambele bucati de aluat, una alba, una maro la dospit aproximativ 2 ore. Trebuie sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Pe masa infainata se intind cele doua aluaturi in doua foi subtiri. Cele doua foi se suprapun si se mai intind cu sucitorul pana rezulta o foaie groasa de 5 mm. Se taie in triunghiuri potrivit de mari, se adauga umplutura si se ruleaza, rezultand cornurile. Se pun in tava si se mai lasa 20-30 min sa stea la cald, apoi se dau la cuptorul dinainte incins.

Apa se pune la fiert cu zaharul, iar cand clocoteste, se adauga esenta de vanilie.

Cand cornurile sunt gata cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor se toarna peste ele siropul cald si se mai lasa la cuptor pana scade siropul din tava.

Umplutura poate varia dupa preferintele fiecaruia: nuci, rahat, ciocolata, gem. Eu le-am umplut cu crema Finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri bicolore" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (6)

Rocsi 1

06.10.2014, 20:25

Ce bune sunt!

dantes 1

07.10.2014, 12:42

delicioase

Bya Ralu 1

08.10.2014, 16:33

ce faine sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Croissante cu ciocolata