Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 18 Iun 2011 | 4183 vizualizari

 

sursa de inspiratie rodica_m, dar cu alte fructe....mersi rodica, si sa stii ca nu mi-a facut ace de gheata absolut deloc!!!!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 ml frisca lichida
  • 300 g zahar+50 g
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 l-ite de nessquiq
  • 200 g pepene galben curatat
  • 200 g kiwi curatat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata:

Am separat ouale iar galbenusurile le-am frecat spuma cu zaharul fff bine.

Am batut frisca bine( eu folosesc gata indulcita) si apoi am incorporat-o in galbenusuri.

Albusurile le-am batut cu restul de 50 g zahar si le-am incrporat si pe ele in compozitie.

Am topit ciocolata  cu 3 lg de lapte si am lasat la racit.

Fructele le-am curatat si taiat bucatele si le-am presarat cu putin zahar, le-am lasat vreo 20 min , timp in care au lasat putin suc. Le-am pasirat apoi pe rand in blender.

Compozitia de oua si frisca am impartit-o in trei: in prima am adaugat pepenele scurs putin de surplusul de suc, in a doua am pus kiwi, la fel scurs de sucul in exces iar in a treia am adaugat 3 l-ite de nessquiq si ciocolata topita.Le-am amestecat pe fiecare fff bine si am dat la congelator, in cutii. Cam dupa aprox 3 ore am scos sa amestec in ele, si am constatat ca nu erau deloc ace de ghiata. Am mai lasat cateva ore...

Am servit ca orament cu cateva fragute, pe care spre mirarea mea, le-am gasit la supermarket...( aici nu prea se vede asa ceva....si chiar aveam pofta...)...Ar fi mers si un mot de frisca, dar nu mai aveam, din pacate...

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben, kiwi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

rodica_m 1

19.06.2011, 18:06

Ada, ma bucur mult ca ai incercat reteta, si combinatiile tale de fructe sunt extraordinare...

Criss 1

20.06.2011, 11:21

Super!

MotanLaOale 1

20.06.2011, 15:37

buna buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello