Împletitură cu spanac

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2013 | 3161 vizualizari

 

Un aperitiv super rapid și savuros!

 

INGREDIENTE

  • foietaj cca. 600 g,
  • spanac opărit cca. 400 g,
  • brânză ricota cca. 125 g,
  • brânzică Delaco ceva fin cu verdeață cca. 125 g,
  • telemea de oi cca. 50 g,
  • cașcaval Delaco cca. 50 g,
  • oua 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • ou pentru uns,
  • semințe de in.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Împletitură cu spanac:

Spanacul opărit și răcit, se toacă mărunt, se stoarce bine de lichid, apoi se amestecă cu brânza rucola, branzica Ceva fin Delaco, telemeaua rasa, cașcavalul Delaco, de asemenea ras fin, ouăle și se presară puțină sare.


Pe masă înfăinată se pune aluatul și se netezește ușor cu sucitorul. Se împarte în trei părți egale, pe partea lungă și treimile din părți se tăie fâșii de 1,5-2 cm. Se pune amestecul de spanac pe fâșia din mijloc, netăiată și se acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine. Rulada obținută se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenușul de ou bătut și se presară cașcaval ras și semințe de in.


Se coace rulada în cuptorul preâncălzit cca. 35-40 minute, la foc mediu.


Se taie rece și se servește. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Împletitură cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Krystyan Trendy 1

25.11.2013, 17:36

foarte gustoasa

CarmenBlue 1

03.04.2014, 11:02

de facut, neaparat

kytz 1

20.01.2017, 05:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu telemea de oaie