Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2012 | 3147 vizualizari

 

Pentru că după multe peripeţii,Miezul de Lapte a ajuns şi la mine,la unul dintre colete ambalajul parcă fusese în război,am făcut un preparat simplu şi rapid,aşa că sper ca veţi fi indulgenţi în ceea ce priveşte aspectul şi fotografiile.Era seară şi eu eram foarte obosită după ultimele zile de muncă.Vă asigur însă că gustul este deosebit.
Eu nu sunt foarte mare prietenă cu brânzeturile,însă Miezul de Lapte chiar îşi merită reclama,moale,fina,atât de cremoasă şi uşurică se poate consuma la orice oră.Dar cel mai mult îmi place ca se pretează la fel de bine pentru un desert,o salata sau chiar o mâncare.
Moaaaaama cât am lăudat-o.Dar măcar aşa pot să mulţumesc celor de la Delaco pentru gestul frumos.Si Bucătăraşului bineînţeles.Să vină cineva cu covorul roşu.

 

INGREDIENTE

  • O foaie aluat foietaj
  • O cutie Miez de Lapte brânza calcica=225 gr
  • 100 gr spanac fiert si scurs(eu am avut congelat)
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura smantana
  • Sare,piper
  • Ulei
  • Un ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac:

Pregatim mai intai spanacul.Usturoiul zdrobit si taiat marunt il calim putin in ulei.Doar cat sa dea gust.Punem apoi spanacul scurs si taiat marunt.Adaugam smantana,apoi condimentam.Mai lasam putin sa prinda gust spanacul.


Luam de pe fos si lasam sa se racoreasca.


Foaia de foietaj o mai intindem putin cu sucitoarea.O asezam in tava pe hartia de copt(eu am omis asta si mi-a fost foarte greu s-o „transfer” in tava).


Facem crestaturi in forma de spic pe cele doua laturi opuse,lasand partea din mijloc netaiata pentru a pune umplutura.


Pe mijloc asezam un strat de spanac iar deasupra branza taiata felii grosute.Facem o impletitura din fasiile de aluat taiate.


Apoi ungem deasupra cu oul batut.Punem tava in cuptorul preincalzit.La inceput lasam fosul mai iute pentru ca aluatul sa creasca putin,apoi reducem si lasam pana se rumeneste frumos.


Se poate servi calda sau rece.Eu am preferat-o rece.


Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (75)

diaconta 1

01.05.2012, 18:22

Buni,liliacul e pentru bucuria tuturor,cred ca toata lumea il iubeste

Angelina_Elena 1

23.08.2012, 22:28

arata super bine!

BuniMaria 1

25.08.2012, 19:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frigarui aperitiv cu Miez de lapte