Improvizatie bicolora

de anomisana in Prajituri, 20 Iun 2011 | 5027 vizualizari

 

Ce este mai bun intr-o zi in care parca toate merg pe dos si nici vremea nu tine cu tine? Parca putina ciocolata, parca putina aroma de portocale, ceva crantanitor auzisem ca aduce o oarecare stare de fericire...Cum si ce sa fac sa le am pe toate astea intr-un singur dulce la care oricum nu aveam chef sa muncesc prea mult? Tragere de inima nu prea aveam sa folosesc cuptorul asa ca am pornit inspectia prin camara pentru putina inspiratie. Am gasit niste budinca de vanilie, niste crema de ciocolata pentru prajituri, niste ciocolata menaj, biscuiti, cereale, unt, frisca si lapte care nu-mi lipseste niciodata din frigider. M-am apucat de preparat, nu mi-a luat timp mult iar ce a iesit a placut tuturor celor ce au gustat.Nu este ceva sofisticat, dar poate va ajuta cand sunteti in pana de idei sau timp.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 biscuiti Petit beure (aprox 70 g)
  • 10-12 linguri de cereale tip musli
  • 200 g unt
  • cateva linguri de zahar, in functie de cat de dulce vreti sa iasa acest dulce
  • Crema  de portocale
  • 1 budinca de vanilie
  • 1-2 gelatine (dupa cat de tare vreti sa fie crema)
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust sau dupa inscrisul de pe budinca
  • arome de vanilie si portocala
  • Crema de ciocolata
  • 1 crema de ciocolata pt prajituri
  • 200 ml lapte
  • 1-2 gelatine
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Improvizatie bicolora:

Blat


Se topeste untul cu zahar. Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu cerealele, apoi se toarna peste untul fierbinte. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se apasa usor cu o lingura. Se da la rece si intre timp se pregateste prima crema.


Crema de portocale


Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic si se adauga esenta de portocale. Se bat 400 g frisca lichida, dupa care se imparte cantitatea in 2 parti egale. Dupa ce budinca se racoreste se dizolva gelatina la microunde, se amesteca cu budinca, apoi se adauga si o parte de frisca. Compozitia se toarna in tava peste blat, se acopera cu un strat de cereale si se da la rece.


Crema de ciocolata


Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic. Se dizolva gelatina la microunde, se amesteca cu crema, apoi se adauga a doua parte de frisca si esenta de rom. Compozitia se toarna in tava peste blat, se acopera cu un strat de cereale si se da la rece.


Inainte de a o servi o tineti cateva ore la rece, apoi preparati o glazura de ciocolata din putina ciocolata menaj, unt si vreo 2 linguri de apa. Rasturnati dulcele pe un platou, iar deasupra turnati glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

daca nu va place crema prea consistenta, puteti renunta la gelatina (mie mi-a fost frica sa nu se imprastie)

2

aromele le alegeti dupa preferinta

3

cred ca blatul este la fel de bun si numai cu cereale

Daca ti-a placut reteta noastra "Improvizatie bicolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RuxyRux 1

21.06.2011, 19:28

Delicioasa improvizatia ta

anomisana 1

28.06.2011, 12:46

Multumesc bucatarasilor pentru aprecieri.

adry88 1

02.07.2011, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro