Improvizatie bicolora

de anomisana in Prajituri, 20 Iun 2011 | 4957 vizualizari

 

Ce este mai bun intr-o zi in care parca toate merg pe dos si nici vremea nu tine cu tine? Parca putina ciocolata, parca putina aroma de portocale, ceva crantanitor auzisem ca aduce o oarecare stare de fericire...Cum si ce sa fac sa le am pe toate astea intr-un singur dulce la care oricum nu aveam chef sa muncesc prea mult? Tragere de inima nu prea aveam sa folosesc cuptorul asa ca am pornit inspectia prin camara pentru putina inspiratie. Am gasit niste budinca de vanilie, niste crema de ciocolata pentru prajituri, niste ciocolata menaj, biscuiti, cereale, unt, frisca si lapte care nu-mi lipseste niciodata din frigider. M-am apucat de preparat, nu mi-a luat timp mult iar ce a iesit a placut tuturor celor ce au gustat.Nu este ceva sofisticat, dar poate va ajuta cand sunteti in pana de idei sau timp.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 biscuiti Petit beure (aprox 70 g)
  • 10-12 linguri de cereale tip musli
  • 200 g unt
  • cateva linguri de zahar, in functie de cat de dulce vreti sa iasa acest dulce
  • Crema  de portocale
  • 1 budinca de vanilie
  • 1-2 gelatine (dupa cat de tare vreti sa fie crema)
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust sau dupa inscrisul de pe budinca
  • arome de vanilie si portocala
  • Crema de ciocolata
  • 1 crema de ciocolata pt prajituri
  • 200 ml lapte
  • 1-2 gelatine
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Improvizatie bicolora:

Blat

Se topeste untul cu zahar. Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu cerealele, apoi se toarna peste untul fierbinte. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se apasa usor cu o lingura. Se da la rece si intre timp se pregateste prima crema.

Crema  de portocale

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic si se adauga esenta de portocale. Se bat 400 g frisca lichida, dupa care se imparte cantitatea in 2 parti egale. Dupa ce budinca se racoreste se dizolva gelatina la microunde, se amesteca cu budinca, apoi se adauga si o parte de frisca. Compozitia se toarna in tava peste blat, se acopera cu un strat de cereale si se da la rece.

Crema de ciocolata

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic. Se dizolva gelatina la microunde, se amesteca cu crema, apoi se adauga a doua parte de frisca si esenta de rom. Compozitia se toarna in tava peste blat, se acopera cu un strat de cereale si se da la rece.

Inainte de a o servi o tineti cateva ore la rece, apoi preparati o glazura de ciocolata din putina ciocolata menaj, unt si vreo 2 linguri de apa. Rasturnati dulcele pe un platou, iar deasupra turnati glazura de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

daca nu va place crema prea consistenta, puteti renunta la gelatina (mie mi-a fost frica sa nu se imprastie)

2

aromele le alegeti dupa preferinta

3

cred ca blatul este la fel de bun si numai cu cereale

Daca ti-a placut reteta noastra "Improvizatie bicolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Improvizatie bicolora-0
Improvizatie bicolora-1
Improvizatie bicolora-2
Improvizatie bicolora-3
Improvizatie bicolora-4
Improvizatie bicolora-5
Improvizatie bicolora-6

COMENTARII (15)

Rux

Rux 1

21.06.2011, 19:28

Delicioasa improvizatia ta

anomisana

anomisana 1

28.06.2011, 12:46

Multumesc bucatarasilor pentru aprecieri.

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!