Prajitura cu nuca

de Bunica in Prajituri, 2 Oct 2009 | 9630 vizualizari

 

Cand bunicesti doi nepoti frumosi trebuie sa-ti amintesti de prajituri pe care nu le-ai mai facut din tinerete.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 9 linguri de apa
  • 400 g. zahar
  • 300.g. faina
  • 1 praf de copt
  • arome
  • nuca pisata sau rasnita
  • Pentru sirop:
  • 500 ml. apa
  •  300g, zahar
  • -4 linguri cacao
  • 1 pachet de unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Blatul:


Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apa, albusurile batute spuma si apoi faina si praful de copt. Se obtine o compozitie ca de chec. Se toarna intr-o tava ( 25/35cm.) tapatata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins. Se coace la foc potrivit timp de 30 min.


Intre timp se face siropul.


Se fierbe apa cu zaharul si cacao pana se leaga putin , apoi se adauga untul.


Cand blatul este caldut se toarna deasupra siropul fierbinte.


Se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste cu incredere.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune nuci si in interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Tuxedo 1

13.11.2013, 16:28

unde ai pus nucile ???

feliciacristea46 1

13.11.2013, 17:12

si nucile ce faci cu ele ca nu ai scris ?

carmen_garda 1

08.12.2013, 23:45

si nuca unde o punem???

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie