Indiene

de Lavinia in Prajituri, 12 Noi 2013 | 22265 vizualizari

 

M-am inspirat de la Gabytza ,o nebunie !La multi ani Merisor,la multi ani Inuca !>:D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 200 g faina
  • coaja de la o portocala mica

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250 ml frisc lichida
  • 5 g gelatina(1/2 plic)
  • 50 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita de unt
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.


Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si uleiul apoi adauga-le peste albusuri.


Adauga faina lingura cu lingura si amesteca usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri .


La sfarsit adauga coaja de portocala.


Spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt cercuri de aprox 5 cm diametru cu ajutorul unui posh.


Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox 12-15 minute.

(mie mi-au iesit 32 de bucati,respectiv 16 indiene )


Dezlipeste fursecurile cu ajutorul unui cutit de pe hartia de copt.


Fierbe apa cu zaharul cateva minute apoi adauga romul si lasa siropul la racit.


Intr-o craticioara pune galbenusurile amestecate cu zaharul si zaharul vanilat.


Pune amestecul de galbenusuri pe foc foarte mic amestecand continuu pana devin cremoase iar zaharul este topit in totalitate.


Hidrateaza gelatina in sucul de portocale timp de 10 minute apoi topeste-o pe baie de abur/microunde(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste galbenusuri.


Mixeaza frisca tare cu esenta de rom apoi adauga crema de galbenusuri(racita) si mixeaza 2-3 minute pana obtii o crema pufoasa .


Pe o tava pune jumatate din cantitatea din coji pe care le insiropezi in prelabil.(doar 1 secunda pentru a nu se inmuia foarte tare deoarece se rup foarte usor)


Spriteaza crema pe fiecare fursec apoi acopera cu a doua jumatate de coji insiropate in prealabil.


Topeste ciocolata cu frisca si untul apoi glaseaza fiecare prajiturica.


Da prajiturile la rece pentru minim 4-5 ore .


Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

ryta 1

26.06.2014, 18:04

tanyapatap 1

26.06.2014, 19:44

Rahela Velicu 1

29.03.2017, 10:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Pralina-Ciocolata
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Indiene