Inele de calamar cu creveti, peste si orez

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Oct 2021 | 3732 vizualizari

 

 Mi se facu de ceva ,, marin"' . In  frigider  aveam ingrediente achizitionate pentru paella .Din ziua anterioara aveam orez fiert . Ce mai paella cu munculita si bataie de cap . In 15 minute am pus pe masa preparatul colorat si savuros .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr inele calamar
  • 300 gr peste [ salau ]
  • 300 gr creveti
  • 500 gr orez [ preparat cu ceapa si patrunjel ]
  • 10 rosii cherry
  • 100 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 3 catei usturoi
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei portocaliu
  • 2 linguri otet vin
  • 1/2 lingurita piper cu lamaie
  • sare
  • patrunjel verde tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inele de calamar cu creveti, peste si orez:

  1.  Am spalat bine fructele de mare si am decorticat crevetii.
  2. Prea uratei imi pareau crevetii acestia care suitau reprobator la tine cu ochisorii lor :D .
  3. Stiu ca carcasa crevetilor da un plus de culoare dar de data aceasta a fost vorba de un preparat rapid .
  4. Pestele se feliaza si se prajeste pe ambele parti  in uleiul incins amestecat cu unt .
  5. Adugati inelele de calamar si crevetii . Sarati .
  6. Condimentati cu oregano si  piper cu lamie .
  7. Amestecati cu grija sa nu se rupa bucatile de peste .
  8. Puneti rosioarele cherry. Stropiti cu otet de vin .
  9. Mai lasati cateva minute pana se inmoaie rosiile si crevetii isi schimba culoarea in roz-piersiciu .
  10. La sfarsit se pune patrunjel tocat  din abundenta .
  11. Serviti preparatul cald cu orez sau cu pastele preferate .
  12.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prea uratei imi pareau crevetii acestia care suitau reprobator la tine cu ochisorii lor :D .

2

Stiu ca carcasa crevetilor da un plus de culoare dar de data aceasta a fost vorba de un preparat rapid .

Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de calamar cu creveti, peste si orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu vin alb si usturoi