Inghetata Caramel

de gugugh in Dulciuri, 6 Dec 2010 | 3974 vizualizari

 

Buna Buna mai ale pt iubitorii de inghetata, merge sia cum iarna asa la caldura servind.o. Este o reteta de pe bucatarianoastra.com , am mai modificat unele ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lchida
  • 250 ml smantana grasa
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 zahar pt caramel
  • 100 ml lapte pt caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata Caramel:

Ouale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa . Se da la rece.

Intre timp pregatim zaharul caramel astfel: se topeste zaharul pana se obtine o culoare maronie, se stinge cu laptele pt caramel si se mai fierbe pana se topeste zaharul. Se da la rece.

Compozitia de oua se amesteca cu compozitia caramel formand o crema.

Frisca se bate apoi se adauga smantana si se bate in continuare. Se incorporeaza crema de oua si cea de caramel in frisca amestecandu-se bine. Se toarna in vase si se da la rece pt cateva ore. Dar la fiecare ora se scoate si se amesteca usor ca sa nu obtinem fulgi de gheata.

e minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

06.12.2010, 18:30

daca-i inghetata zic preeeeeeeezent

gugugh 1

06.12.2010, 19:41

pai cu moderatie ruxy ca sa nu facem rosu in gat

lilik 1

07.12.2010, 10:11

si mie imi place inghetata si eu o pap si iarna

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata