Inghetata cu aroma de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 27 Iun 2016 | 924 vizualizari

 

Inghetata copilariei!

 

INGREDIENTE

  • o lingurita de amidon;
  • 500 ml lapte;
  • 250 zahar;
  • 3 galbenusuri;
  • 50 g unt;
  • esenta de vanilie.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu aroma de vanilie:

Se pune amidonul intr-un castron si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga zaharul, galbenusurile si inca putin lapte si se omogenizeaza (eu am pus lapte caldut si probabil din pricina asta s-au format cocoloase de galbenus, dar puteti strecura compozitia dupa ce o fierbeti).


Restul de lapte se pune la foc impreuna cu untul , iar dupa ce se topeste untul se adauga compozitia cu galbenusuri. Se mesteca continuu si se tine la foc pana cand laptele atinge punctul de fierbere. Compozitia se transfera intr-o caserola si se pune intr-un castron cu apa rece, amestecand din cand in cand pana se raceste.


Daca este necesar, se strecoara compozitia, apoi se adauga esenta de vanilie si se pune la congelator.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Panacris 1

06.07.2016, 20:59

dantes 1

07.07.2016, 07:08

Buna!

Criss 1

07.07.2016, 07:51

Delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rozenkrantz