Budinca de mere cu paste si nuca

de merisor in Dulciuri, 20 Noi 2012 | 4442 vizualizari

 

Pentru ca merele mele de la tara incep sa se strice, m-am gandit sa fac ceva rapid si bun.
Asa ca am facut o budica nici prea mare nici prea mica dar bunicica.

 

INGREDIENTE

  • 5 mere potrivit de mari
  • 200 gr paste(melcisori)
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 gr nuca macinata
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • apa
  • 50 gr margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de mere cu paste si nuca:

Am pus apa la fiert cu putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat pastele fainoase, adica melcisorii. Am lasat cam 10 minute la fiert dupa care i-am scurs de apa, apoi i-am trecut prin apa rece si i-am lasat la scurs.


Intre timp am pus 3 linguri de zahar intr-o craticioara si l-am pus pe foc la caramelizat. Dupa ce s-a lichefiat, am intins zaharul ars pe peretii craticioarei si am lasat la racit.


Merele le-am curatat de coaja, pentru ca erau deteriorate, altfel lasam si coaja ca in ea sunt vitaminele, le-am scos interioul si le-am trecut prin robot. Am pastrat o jumatate de mar pe care am feliat-o pentru decor.


Am amestecat melcisorii cu nuca macinata, putina sare si 1 lingura de zahar.


Merele le-am amestecat cu scortisoara si 1 lingura zahar si cele doua linguri de gris.


Am uns craticioara peste zaharul ars si racit cu margarina, am asezat feliile de mere si am rasturnat melcisorii si merele alternand un rand de melcisor cu un rand de mere.


Am dat la cuptor pentru 30 minute la 180 grade, dupa care am scos budinca si am rasturnat-o imediat pe platou.


A iesit foarte aromata si insiropata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de mere cu paste si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Lau 1

21.11.2012, 16:08

sigur nu mai ai sa imi dai si mie

merisor 1

21.11.2012, 16:33

Lau, chiar nu mai am, s-a papat aseara toata

RuxyRux 1

21.11.2012, 16:34

Wow! Arata grozav si cred ca a fost un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Budinca de mere cu mei si karob