Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune

de adasev12 in Dulciuri, 2 Iul 2012 | 2086 vizualizari

 

pur si simplu delicioasa...nu face ace de gheata...ce mai, mananci si nu te mai saturi...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g zahar pudra
  • o lg amidon
  • 100 ml cafea preparata indulcita
  • 3 lg crema de alune
  • 100 g ciocolata

pt sos:

  • 3 lg zahar
  • un cub de unt
  • 100 ml cafea indulcita
  • 30 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune:

Ouale se separa.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si amidonul.


Laptele se pune pe foc cu 2 lg zahar si se lasa pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, pana se incorporeaza laptele,se trece apoi intr-o cratita si se pune la foc mic pana da in fierbere si se ingroasa ca o ciulama.


Se ia de pe foc, se adauga crema de alune, ciocolata tare, ca se topeste in compozitia fierbinte si apoi cafeaua.


Se omogenizeaza totul foarte bine si se da la rece. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia racita.


Frisca se bate cam pe trei sferturi,adica sa nu fie foarte tare...mai mult ca o ciulama,si se amesteca si ea in cealalta compozitie. Se toarna intr-o cutie de inghetata si se da la congelator,


Dupa 2 ore se amesteca foarte bine( ace de gheata nu face, absolut deloc, dar e bine sa se amestece totusi macar de doua ori...)...Dupa 2 ore iar se amesteca si apoi se lasa sa inghete...eu am lasat peste noapte, ca era deja miezul noptii...m-am abtinut sa nu pap, m-am multumit doar sa ling vasele....


Sosul: se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu, se pune untul si se rotese cratita pana se absoarbe untul, nu folositi lingura...


Se stinge apoi cu cafeaua si se pune si ciocolata. Se lasa la foc foarte mic cateva minute, sa dea doua-trei clocote. se lasa la racit si se serveste cu inghetata, direct in cupa.


Pofta buna!


Deja e foarte cald la mine, asa ca cine doreste o portie de inghetata, este binevenit!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

adasev12 1

03.07.2012, 19:43

bubu....

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:04

Ce bunaaaaaaaaaaa

adasev12 1

05.07.2012, 14:36

MIHAELA, MA BUCUR CA-TI PLACE

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Banana Split