Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune

de adasev12 in Dulciuri, 2 Iul 2012 | 4310 vizualizari

 

pur si simplu delicioasa...nu face ace de gheata...ce mai, mananci si nu te mai saturi...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g zahar pudra
  • o lg amidon
  • 100 ml cafea preparata indulcita
  • 3 lg crema de alune
  • 100 g ciocolata

pt sos:

  • 3 lg zahar
  • un cub de unt
  • 100 ml cafea indulcita
  • 30 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune:

Ouale se separa.Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si amidonul.

Laptele se pune pe foc cu 2 lg zahar si se lasa pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna in fir  subtire peste galbenusuri, amestecand mereu, pana se incorporeaza laptele,se trece apoi intr-o cratita si se pune la foc mic pana da in fierbere si se ingroasa ca o ciulama.

Se ia de pe foc, se adauga crema de alune, ciocolata  tare, ca se topeste in compozitia fierbinte si apoi cafeaua.

Se omogenizeaza totul foarte bine si se da la rece. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia racita.

Frisca se bate cam pe trei sferturi,adica sa nu fie foarte  tare...mai mult ca o ciulama,si se amesteca si ea in cealalta compozitie. Se toarna intr-o cutie de inghetata si se da la congelator,

Dupa 2 ore se amesteca foarte  bine( ace de gheata nu face, absolut deloc, dar e bine sa se amestece totusi  macar de doua ori...)...Dupa 2 ore iar se amesteca si apoi se lasa sa inghete...eu am lasat peste noapte, ca era deja miezul noptii...m-am abtinut sa nu pap, m-am multumit doar sa ling vasele....

Sosul: se caramelizeaza zaharul pana devine maroniu, se pune untul si se rotese cratita pana se absoarbe untul, nu folositi lingura...

Se stinge apoi cu cafeaua si se pune si ciocolata. Se lasa la foc foarte mic cateva minute, sa dea doua-trei clocote. se lasa la racit si se serveste cu inghetata, direct in cupa.

Pofta buna!

Deja e foarte cald la mine, asa ca cine doreste o portie de inghetata, este binevenit!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata, cafea si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

adasev12 1

03.07.2012, 19:43

bubu....

Mihaela11_jo 1

04.07.2012, 08:04

Ce bunaaaaaaaaaaa

adasev12 1

05.07.2012, 14:36

MIHAELA, MA BUCUR CA-TI PLACE

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de inghetata