Orez cu lapte - desertul copilariei

de merisor in Dulciuri, 25 Iul 2013 | 4106 vizualizari

 

Nu mai mancasem de mult timp si tare am poftit cand am vazut la Patricia, asa ca am facut si eu, dar reteta clasica asa cum facea bunica mea.
Insa am imbunatatit-o cu niste dulceata de afine si de trandafir pe care am primit-o de curand de la o prietena draga si cu alte dulceturi din camara mea, sau cacao si scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 1 parte orez
  • 1 parte apa
  • 3 parti lapte
  • 1 baton de scortisoara
  • 4 linguri zahar
  • sare
  • dulceata
  • cacao
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte - desertul copilariei:

Am spalat bine orezul si l-am acoperit cu 1/2 parte apa. Masura mea a fost un bol de 350 ml.


Am lasat orezul in apa 15 minute timp in care s-a marit volumul.


Laptele l-am pus la fiert impreuna cu zaharul, scortisoara si putina sare si am lasat pe foc pana a atins punctul de fierbere.


Peste orez am mai adaugat 1/2 parte apa si l-am pus la fiert la foc mediu, iar cand a inceput sa fiarba si sa isi mareasca volumul, am adaugat laptele si am lasat la fiert cam 20 minute mestecand din cand in cand.


Dupa stingerea focului, am pus imediat orezul in boluri si am servit cu dulceata sau cu cacao.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte - desertul copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

loredanaaa 1

27.07.2013, 00:29

bun,aleg cu dulceata

mena29 1

27.07.2013, 21:00

FlaviaD 1

30.07.2013, 20:34

Sa stii ca ai dreptate! Orez cu lapte n-am mai mancat din copilarie. Dar nu-mi amintesc sa fi fost asa frumos aranjat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte ,scortisoara si cirese