Desert ciocolata de casa

de Camelya in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 1095 vizualizari

 

Delicii de Paste! Este prima data cand fac ciocolata de casa. Am cautat mai multe retete, dar pana la urma m-am oprit la o reteta ce ii apartine Laurei Adamache. Ciocolata mi-a iesit foarte buna. Eu am oferit aceste ciocolatele ca si micute atentii, pentru cei dragi. Au fost mancate repede si foarte apreciate.

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 125 g unt partial topit
  • 40 g cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • alune
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa:

Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata suprafata siropului.


Cand observam ca se formeaza o spuma alba la suprafata, mai lasam aproximativ 5-7 minute si apoi stingem focul. Ca sa ne dam seama daca siropul are consistenta dorita, umplem un pahar cu apa rece si picuram sirop in pahar. Repetam la fiecare minut pana observam ca picaturile isi pastreaza forma.


Dupa ce am luat craticioara de pe foc, adaugam untul partial topit. Amestecam pana cand untul se incorporeaza perfect in sirop.


Intr-un bol, amestecam laptele praf cu cele 40 g de cacao. Adaugam treptat mixul de lapte praf cu cacao si mixam in timp ce il adaugam. Trebuie sa ne grabim, deoarece ciocolata are tendinta sa se intareasca. Adaugam alunele si amestecam cu o lingura.


Tapetam o tava de briose cu hartiute pentru cupcakes. Punem cate o lingura in fiecare forma si dam forma perfecta cu buricele degetelor.


Lasam sa se raceasca si apoi putem sa le servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

kytz 1

22.04.2017, 11:22

My favorite chocolate!

Camelya 1

23.04.2017, 11:12

oanapl 1

23.04.2017, 14:42

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema caramel si cocos