Desert ciocolata de casa

de CameliaR in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 3824 vizualizari

 

Delicii de Paste! Este prima data cand fac ciocolata de casa. Am cautat mai multe retete, dar pana la urma m-am oprit la o reteta ce ii apartine Laurei Adamache. Ciocolata mi-a iesit foarte buna. Eu am oferit aceste ciocolatele ca si micute atentii, pentru cei dragi. Au fost mancate repede si foarte apreciate.

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 125 g unt partial topit
  • 40 g cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • alune
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa:

Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata suprafata siropului.

Cand observam ca se formeaza o spuma alba la suprafata, mai lasam aproximativ 5-7 minute si apoi stingem focul. Ca sa ne dam seama daca siropul are consistenta dorita, umplem un pahar cu apa rece si picuram sirop in pahar. Repetam la fiecare minut pana observam ca picaturile isi pastreaza forma.

Dupa ce am luat craticioara de pe foc, adaugam untul partial topit. Amestecam pana cand untul se incorporeaza perfect in sirop.

Intr-un bol, amestecam laptele praf cu cele 40 g de cacao. Adaugam treptat mixul de lapte praf cu cacao si mixam in timp ce il adaugam. Trebuie sa ne grabim, deoarece ciocolata are tendinta sa se intareasca. Adaugam alunele si amestecam cu o lingura.

Tapetam o tava de briose cu hartiute pentru cupcakes. Punem cate o lingura in fiecare forma si dam forma perfecta cu buricele degetelor.

Lasam sa se raceasca si apoi putem sa le servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca,cacao si rahat