Desert ciocolata de casa

de CameliaR in Dulciuri, 20 Apr 2017 | 1755 vizualizari

 

Delicii de Paste! Este prima data cand fac ciocolata de casa. Am cautat mai multe retete, dar pana la urma m-am oprit la o reteta ce ii apartine Laurei Adamache. Ciocolata mi-a iesit foarte buna. Eu am oferit aceste ciocolatele ca si micute atentii, pentru cei dragi. Au fost mancate repede si foarte apreciate.

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf
  • 125 g unt partial topit
  • 40 g cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • alune
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert ciocolata de casa:

Intr-o craticioara, punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa. Lasam la foc mediu si amestecam pana zaharul este complet topit. Se vor forma mici bulbuci ce se vor extinde treptat pe toata suprafata siropului.


Cand observam ca se formeaza o spuma alba la suprafata, mai lasam aproximativ 5-7 minute si apoi stingem focul. Ca sa ne dam seama daca siropul are consistenta dorita, umplem un pahar cu apa rece si picuram sirop in pahar. Repetam la fiecare minut pana observam ca picaturile isi pastreaza forma.


Dupa ce am luat craticioara de pe foc, adaugam untul partial topit. Amestecam pana cand untul se incorporeaza perfect in sirop.


Intr-un bol, amestecam laptele praf cu cele 40 g de cacao. Adaugam treptat mixul de lapte praf cu cacao si mixam in timp ce il adaugam. Trebuie sa ne grabim, deoarece ciocolata are tendinta sa se intareasca. Adaugam alunele si amestecam cu o lingura.


Tapetam o tava de briose cu hartiute pentru cupcakes. Punem cate o lingura in fiecare forma si dam forma perfecta cu buricele degetelor.


Lasam sa se raceasca si apoi putem sa le servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

kytz 1

22.04.2017, 11:22

My favorite chocolate!

CameliaR 1

23.04.2017, 11:12

oanapl 1

23.04.2017, 14:42

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

RETETA RECOMANDATA
Negresa (insiropata)